FOTO Dacia pregătește prototipul pentru Dakar. Are deja o listă impresionantă de piloți

FOTO Dacia pregătește prototipul pentru Dakar. Are deja o listă impresionantă de piloți
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 ian 2024

Mașina cu care Dacia va concura în Raliul Dakar va fi prezentată oficial la sfârșitul acestei luni, după cum a anunțat constructorul român de automobile. Dacia are deja o listă impresionantă de piloți pe cu care a semnat contracte pentru sezonul 2025 al celebrului raliu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prototipul mașinii de raliu cu care Dacia va participa la Dakar, în sezonul 2025, va fi prezentat oficial pe 31 ianuarie. Cel mai probabil, prezentarea va fi făcută în prezența piloților, care au participat deja în ultimele luni la setările și la prepararea acestui vehicul astfel încât să fie în cea mai bună stare pentru a se alinia la startul celui mai puternic raliu din lume.

DECIZIE Noile tarife și termene de valabilitate ale rovinietei CITEȘTE ȘI DECIZIE Noile tarife și termene de valabilitate ale rovinietei

Anul trecut, Dacia a anunțat numele piloților de pe cele trei echipaje pe care le va avea în Raliul Dakar. Este vorba despre celebrul Sebastian Loeb, Nasser Al-Attiyah, campionul en-titre al Raliului Dakar, și Cristina Gutierrez Herrero.

Pilotul de raliuri qatarez Nasser Al-Attiyah are cinci titluri de campion în Dakar și trei titluri de campion în diferitele versiuni ale WRC și în Cupa FIA de Cross-Country. El va fi însoțit la Dacia de copilotul Mathieu Baumel. De asemenea, Nasser Al-Attiyah va participa cu Dacia și în Campionatul Mondial de Rally-Raid FIA (W2RC).

La rândul lui Sebastian Loeb și Cristina Gutierrez Herrero, ceilalți doi piloți care vor conduce mașinile Dacia, vor avea lângă ei pe post de copiloți pe Fabian Lurquin și Pablo Moreno Huete.

TABEL OMV Petrom a scumpit benzina CITEȘTE ȘI TABEL OMV Petrom a scumpit benzina

„Toată lumea știe că Dakkar este un fel de laborator tehnologic un parc de încercare pentru noi soluții de mobilitate. Misiunea noastră la Dacia nu este doar de a dezvolta mobilitatea viitorului foarte accesibilă, ci și pe cea cu emisii scăzute, de aceea ne concentrăm și pe combustibili sintetici. Aceștia sunt dezvoltați pe liderul mondial Aramco, sunt deja disponibili, este vorba despre combustibilul pe care îl vom folosi la Dakkar. Noi vrem să întruchipăm viitorul motorului cu emisii scăzute și asta este în concordanță cu ADN-ul Dakkar. Așadar vom participa la raliul Dakar, pentru că este o provocare responsabilă, este vorba despre faptul că ADN-ul nostru se potrivește perfect cu ateneul Dakar și invers”, a declarat Denis le Vot, șeful Dacia.

„Mă simt foarte fericit și obiectivul meu este să câștig. Este posibil să câștig mai ales cu sprijinul Dacia, cu proiectul actual în care se implică, este o veste foarte bună pentru mine, așadar sunt foarte bucuros să mă alătur echipei și cred că vom putea face ceva frumos împreună”, a declarat Sebastian Loeb, la prima apariție în echipamentul Dacia.

Scădere a profitului Tesla. „Mulți s-au îndoit de viabilitatea mașinilor electrice, dar în 2023 cea mai vândută mașină de pe planetă a fost electrică” CITEȘTE ȘI Scădere a profitului Tesla. „Mulți s-au îndoit de viabilitatea mașinilor electrice, dar în 2023 cea mai vândută mașină de pe planetă a fost electrică”

Cristina Gutierrez, prima femeie care a încheiat cu succes Raliul Dakkar și a doua femeie pilot care a câștigat o etapă a acestei dure competiții a anunțat și ea faptul că va fi pilot Dacia.

„Practic sporturi cu motor de 14 ani și am participat de 7 ori la Dakkar. Următorii ani vor fi speciali pentru mine pentru că mă alătur echipei Dacia. Sunt foarte bucuroasă este ca un vis care devine realitate, le mulțumesc tuturor celor care cred în mine și pentru că au crezut în mine și au făcut acest lucru posibil. Pentru mine este cel mai frumos moment din cariera mea, sunt sigură că voi lucra din greu pentru a oferi cele mai bune rezultate și pentru a avea momente extraordinare”, a declarat Cristina Gutierrez, în conferința de prezentare.

FOTO Dacia pregătește prototipul pentru Dakar. Are deja o listă impresionantă de piloți

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia dakkar
sebastian loeb dacia
nasser al attiyah dacia
duster dakar