FOTO Design spectaculos pentru versiunea sud-americană a lui Sandero Stepway

FOTO Design spectaculos pentru versiunea sud-americană a lui Sandero Stepway
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 mar 2023

Renault Group se pregătește să lanseze pe piețele din America de Sud versiunea cu sigla sub formă de romb a modelului Dacia Sandero Stepway. Designul acestuia, dezvăluit de fotografiile ce însoțesc brevetul de patent, sugerează cum va arăta versiunea de serie a acestui model.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Sandero Stepway, cea mai vândută versiune a hatchback-ului Sandero, va merge în țările din America de Sud cu a treia generație, cea care în prezent a devenit cel mai vândut automobil din Europa.

VIDEO&FOTO Pas spre semnare pentru ultimul lot al Autostrăzii de Centură București Nord CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Pas spre semnare pentru ultimul lot al Autostrăzii de Centură București Nord

Ca și până acum, Renault va continua să vândă acest model sub sigla proprie, având în vedere că marca Dacia nu este cunoscută în această regiune decât din relatările presei. În plus, cu echipări mai consistente, francezii pot cere prețuri mult mai mari pe Sandero, la nivelul mărcii Renault.

Primele imagini cu viitorul Renault Sandero au apărut în public după ce revista olandeză Auto Week a pus mâna pe imaginile cu care Renault a înregistrat brevetul designului, pentru a-l proteja. Ulterior, designerul brazilian Kleber Silva a prelucrat aceste imagini, pentru a arăta cât mai aproape de versiunea de serie. Rezultatul arată spectaculos, fiind relevate și noile blocuri optice pe care Renault le va introduce pe toată gama sa, în viitor.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Ford a dezvăluit primul său automobil electric european CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Ford a dezvăluit primul său automobil electric european

Ceea ce se remarcă la designul noului Sandero, creat încă de la momentul la care a fost desenată și versiunea românească, este vopseaua bicoloră, care face ca acest Sandero Stepway să semene foarte mult cu Captur, crossoverul Renault vândut pe toate piețele lumii. De asemenea, noua grilă de tip fagure, pe care o putem vedea pe SUV-ul Austral, este și ea prezentă pe Stepway, în timp ce semnătura luminoasă C-Shape lipsește, având în vedere că marca se pregătește să renunțe la ea.

Putem remarca și faptul că designul frontal adoptat pentru Sandero Stepway este diferit de cel pe care marca l-a folosit pentru modelul Taliant, versiunea din Turcia a lui Logan. În schimb, blocurile optice spate par să fie identice cu cele regăsite pe sedanul produs în Turcia, cu un contur apropiat de cel pe care îl putem vedea la Captur.

Uzina Dacia din Mioveni: creștere a cifrei de afaceri cu 20%, plus 26% la profit CITEȘTE ȘI Uzina Dacia din Mioveni: creștere a cifrei de afaceri cu 20%, plus 26% la profit

Noul Renault Sandero și versiunea Stepway vor fi lansate pe piețele sud-americane începând din acest an. Nu este exclus să asistăm și la o schimbare de nume, pentru a justifica o iminentă creștere de preț. Astfel, modelul ar putea să fie vândut pe unele piețe sub numele Clio Stepway.

SURSA FOTO: Silva Kleber, AutoWeek

FOTO Design spectaculos pentru versiunea sud-americană a lui Sandero Stepway

FOTO Design spectaculos pentru versiunea sud-americană a lui Sandero Stepway

viewscnt
Afla mai multe despre
renault sandero
noul sandero
design stepway