FOTO Ford dezvăluie E-Transit Custom, al doilea vehicul comercial electric

FOTO Ford dezvăluie E-Transit Custom, al doilea vehicul comercial electric
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 mai 2022

Proprietarii uzinei din Craiova, Ford Otosan, lansează al doilea model electric, E-Transit Custom, versiunea cu baterii a lui Transit, ce va fi produsă exclusiv în Turcia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Divizia de vehicule comerciale a Ford, botezată Ford Pro - care este strâns legată de Ford Otosan, parteneriatul care a cumpărat uzina din Craiova a Ford -  a prezentat noul model E-Transit Custom, versiunea electrică a lui Ford Transit. Modelul va intra în fabricație în 2023, în aceeași uzină din Turcia, Kocaeli, în care Ford a investit circa 2 miliarde de euro și în care a demarat producția modelului mai mare, E-Transit.

După E-Transit, Ford prezintă și E-Transit Custom, o caroserie mai mică a utilitarei, cu o capacitate de o tonă și performanțe electrice asemănătoare. Mașina va avea o autonomie a bateriei de 380 km, cu posibilitatea de încărcare rapidă la stații de curent continuu.

Piața auto din China s-a prăbușit CITEȘTE ȘI Piața auto din China s-a prăbușit

Noul E-Transit Custom este al doilea dintr-o serie de cinci modele electrice planificate de Ford și parteneriatul cu Koc Holding, care include și uzina de la Craiova, unde anul viitor va începe producția celor două versiuni Courier, Transit și Tourneo. Ambele vor avea, apoi, din 2024, și propulsie electrică.

„Acesta este un moment decisiv pentru operatorii de vehicule comerciale din Europa și o altă realizare semnificativă a ambițiilor noastre Ford Pro”, a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa. „Cea mai bine vândută autoutilitară din Europa tocmai a devenit electrică și este susținută de ecosistemul unic Ford Pro de servicii de creștere a productivității.”

Pentru a susține producția de vehicule electrice din Turcia și România, Ford și partenerii săi, SK On Co., Ltd. și Koç Holding vor construit, tot în cadrul unui joint venture, una dintre cele mai mari fabrici de baterii pentru vehicule comerciale din Europa, cu o capacitate între 30 până la 45 GWh. 

FOTO Ford dezvăluie E-Transit Custom, al doilea vehicul comercial electric

viewscnt
Afla mai multe despre
ford e transit
e-transit custom
transit courier
e-transit courier
uzina ford craiova