FOTO Jaguar pregătește ultima sa mașină cu benzină din istoria mărcii

FOTO Jaguar pregătește ultima sa mașină cu benzină din istoria mărcii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 oct 2023

Marca sport britanică Jaguar se pregătește să lase în urmă motoarele care au făcut istorie, cele pe benzină, și să treacă la propulsia complet electrică pe toată gama sa. Anul viitor va fi produsă o ediție specială a ultimului model cu motor cu combustie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După 75 de ani de existență în care a fabricat doar mașini cu motoare cu ardere internă, Jaguar -  parte a grupului JLR deținut de grupul Tata – se pregătește să devină o marcă exclusiv electrică. Pentru a celebra evoluția radicală a sistemelor de propulsie, constructorul britanic de mașini sport premium a decis să producă o ediție limitată a modelului F-Type, numită ZP Edition, cu un motor V8 de 575 CP. Mașinile vor fi produse în 2024 și vor fi vopsite în culori speciale, Oulton Blue și Crystal Grey, cu interioare în combinații contrastante. Culorile, la fel ca designul interior, sunt inspirate de modelele E-Type din anii 1960.

FOTO Airbus propune un nou tip de compartimente pentru bagaje în avion, care ar putea revoluționa experiența călătorilor CITEȘTE ȘI FOTO Airbus propune un nou tip de compartimente pentru bagaje în avion, care ar putea revoluționa experiența călătorilor

Producția ultimei ediții F-Type va avea doar 150 de exemplare și va reprezenta ultimul model cu combustie lansat de Jaguar, pentru că în 2025 marca va mai vinde doar automobile electrice.

„Pe măsură ce Jaguar pornește în cea mai îndrăzneață transformare din istoria sa, pentru a deveni o marcă modernă de lux integral electrică în 2025, aceasta este o sărbătoare irepetabilă a provenienței mașinilor sport cu combustie internă a Jaguar.

Eșec al Skoda cu noul Kodiaq: Va fi scos de pe cea mai mare piață auto din lume CITEȘTE ȘI Eșec al Skoda cu noul Kodiaq: Va fi scos de pe cea mai mare piață auto din lume

F-TYPE a captivat șoferii de mașini sport de mai bine de un deceniu, la fel cum a făcut-o E-type cu cinci decenii înainte. Ediția ZP este celebrarea supremă a acelei genealogii, alăturându-se unei liste ilustre de ediții de colecție inspirate de patrimoniu, inclusiv Project 7 din 2015 și Heritage 60 Edition din 2020”, a declarat Rawdon Glover, CEO Jaguar.

F-Type ZP Edition va fi disponbil în caroserii Coupe și Cabrio. Motorul de 575 CP și 700 Nm are performanțe de excepție, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h de 3,5 secunde și o viteză maximă limitată la 300 km/h.

FOTO Jaguar pregătește ultima sa mașină cu benzină din istoria mărcii

FOTO Jaguar pregătește ultima sa mașină cu benzină din istoria mărcii

FOTO Jaguar pregătește ultima sa mașină cu benzină din istoria mărcii

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar f-type
jaguar electric
jaguar zp edition