FOTO Kia a prezentat noua generație a crossoverului Niro

FOTO Kia a prezentat noua generație a crossoverului Niro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 nov 2021

Kia Motors se grăbește cu un nou model, așa cum a mai făcut-o cu o serie de automobile din gamă, și lansează a doua generație a lui Niro, primul vehicul electric al mărcii. Prima generație fusese lansată în 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La doar cinci ani de la apariția primei generații și la trei ani de la lansarea versiunii electrice, Kia aduce un nou Niro, un crossover care a devenit celebru, cel puțin în Europa, cu ajutoul motorizării electrice pe care a oferit-o în premieră, devenind astfel unul dintre cele mai vândute modele cu baterii din Europa. Noul Niro vine acum cu un design complet schimbat, cu motorizări hibrid și electric și cu dimensiuni crescute.

Principalele trăsături ale noii generații Kia Niro sunt cele legate de ecologie, deoarece mașina conține o serie de materiale reciclate, prietenoase cu natura (frunze de eucalipt) sau care nu poluează.

 ‚Kia continuă să facă pași în direcția unui viitor mai sustenabil, invitând pe ceilalți să se alăture acestei mișcări într-o eră a noii mobilități”, a declarat Ho Sung Song, președinte și CEO Kia. „Noul Niro face simplu un stil de viață sustenabil, cu materiale ec-friendly, tehnologii avansate și propulsii electrice în timp ce satisface nevoile practice ale consumatorilor”.

Noul Kia Niro este dezvoltat pe aceeași platformă electrică a grupului Hyundai, însă a fost recreat de la zero. Designul său a fost inspirat de conceptul Habaniro, prezentat în 2019, având evidente trăsăturile de crossover și oferind aceeași caroserie în două tonuri.

VIDEO & FOTO Ford a lansat noua generație a pickup-ului Ranger, cu un nou motor V6 CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Ford a lansat noua generație a pickup-ului Ranger, cu un nou motor V6

O modificare vizibilă este cea a grilei „tiger face”, care s-a transformat radical, fiind foarte îngustă și aproape inexistentă.

 Motorizarea PHEV este echipată cu o nouă tehnologie, Greenzone Drive Mode, care recunoaște zonele „verzi”, stabilite de municipalitățile din diverse țări, și comută automat la propulsia exclusiv electrică. De asemenea, șoferul își poate seta singur în navigație propriile zone „verzi”.

Noul Kia Niro a fost prezentat la Seul, în cadrul Salonului Mobility Show, și nu a oferit deocamdată mai multe detalii tehnice. Vânzările vor începe chiar în acest an, iar mașina va fi disponibilă în 2022.

FOTO Kia a prezentat noua generație a crossoverului Niro

FOTO Kia a prezentat noua generație a crossoverului Niro

viewscnt
Afla mai multe despre
kia niro
noul niro
kia electric
lansare niro