Tensiune la VW Group. Soarta CEO-ului a intrat în analiză, presiuni din partea sindicatelor și acționarilor minoritari

Tensiune la VW Group. Soarta CEO-ului a intrat în analiză, presiuni din partea sindicatelor și acționarilor minoritari
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 nov 2021

Herbert Diess, CEO al celui mai mare constructor de automobile din Europa, VW Group, trece prin momente dificile. Cei opt care fac parte din consiliu au discutat despre posibila schimbare a lui Diess, la presiunea sindicatelor și acționarilor minoritari.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Herbert Diess a ajuns din nou la momente controverste cu sindicatele și cu acționarii minoritari, din cauza deciziilor sale criticate și a amenințărilor cu restructurarea unui număr uriaș de angajați, dar și din cauza rezultatelor nemulțumitoare din ultimele luni, care au adus pierderi ale cotelor de piață din cauza crizelor suprapuse.

În ședință a fost prezentă cu acuzații și Daniela Cavallo, președinta consiliului uzinal (o structură paralelă cu sindicatele, specifică Germaniei). Ea a avut anterior o serie de confruntări cu Herbert Diess, ultima chiar în fața angajaților în care a pus o serie de întrebări dure referitoare la evoluția fabricii din Wolfsburg, care a ajuns astăzi la un nivel istoric, comparabil cu cel din anii 50, din cauza lipsei de componente.

CEO-ul VW Group, Herbert Diess, criticat aspru pentru că nu rezolvă problemele companiei, dar vrea să concedieze muncitori CITEȘTE ȘI CEO-ul VW Group, Herbert Diess, criticat aspru pentru că nu rezolvă problemele companiei, dar vrea să concedieze muncitori

Pozițiile din Consiliul de Supervizori sunt departe de a fi armonizate, deoarece reprezentanții familiilor Porsche și Piech, puternicii Wolfgang Porsche și Hans Michel Piech, îl susțin pe Diess, în principiu, însă cu siguranță nu vor tolera la nesfârșit un stil de conducere care să mențină tensiune între acționari și între structurile de conducere ale companiei. Pe de altă parte, și reprezentanții statului Saxonia Inferioară în board sunt de partea sindicatelor în chestiunile delicate, legate de angajați.

Pentru a se salva, Diess a venit cu propuneri de schimbare a responsabilităților în cadrul companiei, una dintre acestea fiind preluarea rolului de șef peste toate mărcile de volum de către Ralf Brandstatter, șeful mărcii VW în prezent. El ar deveni astfel șef și peste Skoda sau SEAT și ar primi un loc în consiliul de administrație al grupului. O decizie finală ar putea fi luată luna viitoare, când consiliul de supervizori se întâlnește din nou pentru a aproba planul de investiții pe următorii cinci ani.

VW Group a pierdut în luna octombrie poziția de lider european al vânzărilor de automobile, în fața rivalilor de la Stellantis, din cauza scăderilor masive de producție și de vânzări.

viewscnt
Afla mai multe despre
herbert diess
vw group
demitere diess
uzina vw germania