FOTO Mercedes-Benz EQT Concept, prototipul viitorului T-Class electric și vărul mai bogat al lui Renault Kangoo

FOTO Mercedes-Benz EQT Concept, prototipul viitorului T-Class electric și vărul mai bogat al lui Renault Kangoo
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 mai 2021

Mercedes-Benz a prezentat conceptul EQT, un prototip care anticipează viitorul model de serie ce va reprezenta soluția mărcii în segmentul minivanurilor. În practică, este versiunea Mercedes a lui Renaul Kangoo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Mercedes-Benz EQT va fi noua generație de vehicul comercial ușor al mărcii germane, cu propulsie electrică. El va dubla, așa cum s-a întâmplat și cu autoturismele electrificate ale mărcii, modelul cu motorizări cu combustie, ce va veni ca o nouă generație a lui Citan/T-Class. Mai concret, T-Class va deveni versiunea de pasageri a lui Citan, care va fi modelul de marfă. Ambele vor fi însă versiuni mai luxoase ale lui Renault Kangoo, prezentat deja de francezi și care va avea și versiune electrică în foarte scurt timp. Ce aduce nou Mercedes, pe acest concept EQT, este lungimea de aproape 5 metri și caroseria cu 7 locuri, care îl face un competitor important pentru viitorul VW ID.Buzz, care se pregătește și el de lansare.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Conform anunțului Mercedes-Benz, versiunea de serie a lui EQT va fi prezentată în 2022, însă până atunci este așteptat modelul T-Class, cu motoare pe benzină și diesel, precum și varianta comercială, Citan.

După cum îl descrie prezentarea oficială, EQT va ținti familiile și clienții privați, indiferent de vârstă, care iubesc activitățile de relaxare și au nevoie de spațiu și o variabilitate maximă fără să renunțe la confort și stil.

Construit pe caroseria de van comercial, varianta de pasageri propulsată de baterii, EQT, va păstra ușile culisante și va oferi opțiunea cu șapte locuri, astfel încât să reprezinte o opțiune serioasă pentru cei care sunt preocupați de transportul mai multor persoane, către activități specifice timpului liber sau doar la job.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Modelul se va remarca și prin interiorul premium, specific mărcii, inclusiv cu displayul MBUX; care a fost introdus deja pe modele mai scumpe și care va avea pe EQT o variantă simplificată.

„Vom extinde portofoliul în segmentul vanurilor mici cu viitorul T-Class. Acesta va oferi o introducere atractivă în lumea Mercedes-Benz. Și, așa cum arată conceptul EQT, implementăm consistent intenția noastră de lider în electromobilitate și vom oferi de asemenea un model complet electric în acest segment în viitor”, a declarat Marcus Beitschwerdt, șeful Mercedes-Benz Vans.

Conceptul EQT are o lungime de 4,94 metri, cu o lățime de 1,86 și înălțime de 1,82. Nu este sigur că versiunea de serie va păstra această lungime, dar e sigur că modelul cu combustie va fi mai scurt.

FOTO Mercedes-Benz EQT Concept, prototipul viitorului T-Class electric și vărul mai bogat al lui Renault Kangoo

FOTO Mercedes-Benz EQT Concept, prototipul viitorului T-Class electric și vărul mai bogat al lui Renault Kangoo

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes eqt
mercedes t-class
mercedes citan
renault kangoo
nissan