FOTO Mitsubishi anunță premiera unui nou SUV, hibrid EV cu range extender și patru motoare electrice

FOTO Mitsubishi anunță premiera unui nou SUV, hibrid EV cu range extender și patru motoare electrice
scris 4 oct 2019

Mitsubishi a anunțat că va prezenta un nou SUV la Tokyo, în cadrul salonului ce se desfășoară anual în capitala Japoniei. Modelul este doar un concept car, dar unul electrificat, cu motorizare hibridă de tip plug in și electrică.

Competențele digitale definesc viitorul: cum va arăta piața muncii, conform unui studiu IDC CITEȘTE ȘI Competențele digitale definesc viitorul: cum va arăta piața muncii, conform unui studiu IDC

Mitsubishi Motors a dat publicității primele imagini, teasere, cu un concept car ce va fi prezentat în premieră la Tokyo. Nu se știe încă dacă vorbim despre un prototip al unui viitor model de serie sau doar despre un studiu care să prefigureze evoluția mărcii.

Potrivit imaginilor trimise de Mitsubishi, destul de sărace în detalii, este vorba despre un concept extrem de îndrăzneț, cu forme ce amintesc de proporțiile și liniile lui Toyot C-HR sau Nissan Juke, dar care este decapotabil și are doar două uși.

Deocamdată, informațiile publice sunt cele referitoare la sistemul de propulsie și numele: MI-TECH CONCEPT. Este descris ca fiind „un SUV care oferă o plăcere a condusului fără egal și încredere pe orice teren, în lumină și vânt”. Grupul motopropulsor este un PHEV de mici dimensiuni, mai ușor, cu un sistem de patru motoare electrice 4WD, spun cei de la Mitsubishi, însoțite de sisteme de asistență la condus și de siguranță, care echipează „acest mic SUV concept”.

FOTO Noua Toyota C-HR, lansată cu un design revizuit și cu un nou motor hibrid CITEȘTE ȘI FOTO Noua Toyota C-HR, lansată cu un design revizuit și cu un nou motor hibrid

Sistemul PHEV (plug-in hybrid electric vehicle) este optimizat având o unitate ușoară și compactă potrivită pentru un SUV mic, cu un generator pe benzină turbo, în locul motorului mare pe benzină folosit până acum și ca generator. Mitsubishi spune că combinația de motoare va permite șoferului să folosească energia electrică pentru rulare, dar și în sistem hibrid, cu performanțe „line și puternice”, caracteristice vehiculelor electrice.

Nu este foarte clară arhitectura acestui concept, însă reies la suprafață câteva noțiuni importante: un motor care va funcționa ca range extender și patru motoare electrice.

Despre acestea, Mitsubishi anunță că se numesc Quad Motor cu Dual Motor AYC*4, asta însemnând câte două motoare pentru fiecare punte, față și spate. Această dispunere va permite livrarea cuplului în mod egal către toate roțile. Rezultă o manevrare precisă în rularea urbană zi de zi, și o performanță „ingenioasă” în aventuri off-road.

Mașina va avea o interfață umană care va proiecta „o varietate de informații” detectate de tehnologiile avansate echipate cu senzori optici, pe parbrizul cu Realitate Augmentată.  Sistemul de asistență MI-PILOT va alerta șoferul de potențiale coliziuni, dar va interveni asupra volanului și frânelor. La fel va face și sistemul de asistență la siguranță, care va superviza șoferul în evitarea coliziunilor sau la diminuarea pagubelor în caz de accident. Toate aceste sisteme sunt conectate și lucrează coordonate.

FOTO Mitsubishi anunță premiera unui nou SUV, hibrid EV cu range extender și patru motoare electrice

Mitsubishi anunță că la standul acestui concept va exista și posibilitatea de a asista cu ajutorul realității virtuale la demonstrații , mașina putând fi observată în diferite unghiuri. Imaginile stereoscopice vor permite vizalizarea mașinii în diferite scene, dar și din interiorul acesteia sau de sub ea.

Mitsubishi a mai anunțat că va prezenta la Tokyo și un concept al unui van, Super Height K-Wagon, un model cu trăsături de SUV, dar cu o caroserie care în Europa este pe cale de dispariție.

Premiera lui MI-TECH va avea loc pe 23 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi mi-tech
concept car mitsubishi
mitsubishi phev
suv mitsubishi