FOTO Nissan a anunțat noul CEO al companiei. Influențe masive ale Renault în noile numiri la vârf

FOTO Nissan a anunțat noul CEO al companiei. Influențe masive ale Renault în noile numiri la vârf
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 oct 2019

Nissan a decis ca noul său CEO să fie Makoto Uchida, șeful diviziei China al companiei, un veteran al Nissan, cu experiență în achizițiile comune cu Renault. Și mâna sa dreaptă va fi tot un executiv cu legături puternice cu Renault.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Constructorul auto Nissan are, în sfârșit, un nou șef, după ce Consiliul de Administrație l-a împins pe Hiroto Saikawa să demisioneze. Makoto Uchida are doar 55 de ani, este un veteran al companiei și va prelua funcția pe 1 ianuarie 2020.

Nissan Motor a anunțat oficial că board-ul a votat numirea lui Makoto Uchida ca CEO și director reprezentativ. El este Senior Vicepreședinte și președinte al Dongfeng Motor, companie de tip joit-venture care reprezintă interesele Nissan pe piața din China.

FOTO Ford a lansat producția SUV-ului Puma, la Craiova, primul automobil hibrid din România CITEȘTE ȘI FOTO Ford a lansat producția SUV-ului Puma, la Craiova, primul automobil hibrid din România

O a doua numire este cea a lui Aswani Gupta, COO al Mitubishi, în funcția de COO al Nissan și director reprezentativ. Jun Seki, vicepreședinte Nissan, va fi COO adjunct.

Ashwani Gupta, noul COO al Nissan

Ashwani Gupta, noul COO al Nissan

Președintele Nissan, Yasushi Kimura, a declarat că se așteaptă de la Uchida „să remedieze business-ul și să revitalizeze compania”.

Makoto Uchida lucrează pentru Nissan din 2003 și a parcurs aproape toate treptele ierarhice ale carierei, având o experiență foarte mare în activitatea Alianței Renault Nissan. El a condus și Renault Samsung Motors, în Coreea de Sud. Ashwani Gupta, noul COO al Nissan, vine pe filiera Renault, el lucrând, înainte de a ajunge la Mitsubishi, ca director de achiziții al mărcii franceze în India, fiind apoi avansat ca șef al achizițiilor la nivel global și, apoi, șef al diviziei LCV, inclusiv al Alianței Renault Nissan.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan ceo
noul șef nissan
makoto uchida
ashwani gupta