Autostrada „Unirii” A8 de la Tg Neam la Iași și mai departe până la Ungheni, granița cu Republica Moldova va avea o lungime de 93 de kilometri și are un cost estimat la peste 5 miliarde de euro.
Compania de Autostrăzi a avizat în Consiliul Tehnico Economic (CTE) Studiul de Fezabilitate pentru autostrada Târgu Neamț – Iasi – Ungheni, scrie Hotnews.ro.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Traseul acestui tronson al A8 se desfășoară pe teritoriul județului Iași, începand din zona localității Moțca, tranzitează teritoriile localităților Pașcani, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, municipilu Iași si se finalizează în zona localității Ungheni, unde face joncțiunea cu Podul peste Prut, a anunțat Cristian Pistol, directorul CNAIR.
Autostrada va avea o lungime de 93,269 km și va avea următoarele caracteristici:
- 101 poduri/pasaje,
- 14 tuneluri,
- 11 noduri rutiere,
- 4 spații de servicii,
- 2 Centre de Întreținere și Coordonare (CIC)
- 6 parcări de scurtă durată.
Valoarea totală estimată pentru construcția acestui tronson al A8 (Autostrada Unirii) este de 26,39 miliarde lei (fără TVA), adică peste 5,2 miliarde de euro.
Pentru lansarea în licitație a contractului pentru cinstrucția autostrăzii Târgu Neamț – Iași – Ungheni mai trebuie parcurse niște etape, spune directorul CNAIR.
Mai exact, Studiul de Fezabilitate mai trebuie avizat și de Ministerul Transporturilor, apoi de consiliul interministerial, iar la final Guvernul trebuie să aprobe indicatorii tehnico-economici.