FOTO Noul Tesla Model 3, premieră la Munchen. Au fost afișate prețurile din România

FOTO Noul Tesla Model 3, premieră la Munchen. Au fost afișate prețurile din România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 sep 2023

Tesla va prezenta în premieră publicului din Europa noul Model 3, de fapt un face-lift al acestuia, realizat la aproximativ șase ani de la lansarea pe piață și la cinci ani de la introducerea în Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tesla Model 3 a fost dezvăluit în Norvegia în premieră, celor câțiva clienți privilegiați din această țară, însă mașina va ajunge în fața publicului doar peste câteva zile, în cadrul primului salon auto la care Tesla a decis să participe după foarte mulți ani.

VIDEO Volvo reînvie segmentul MPV-urilor cu un nou model electric CITEȘTE ȘI VIDEO Volvo reînvie segmentul MPV-urilor cu un nou model electric

Modificările aduse lui Tesla Model 3 sunt mai degrabă discrete, în privința designului, fiind ajustată silueta pentru ca mașina să beneficieze de o linie mai dinamică, inclusiv cu un contur nou al luminilor de zi. La interior, au fost introduse de asemenea o serie de schimbări de asemenea discrete, printre noutăți numărându-se un display destinat pasagerilor din spate.

FOTO Noul Tesla Model 3, premieră la Munchen. Au fost afișate prețurile din România

Tesla a anunțat de asemenea o creștere a autonomiei, dar nu pe baza unei baterii mai mari, ci pe baza scăderii coeficientului aerodinamic. Astfel, versiunea cu un singur motor va avea afișată o autonomie de 513 km, cu puțin peste 20 de km față de cea anterioară, dar suficient pentru a trece de pragul de 500 de km, un prag psihologic. Versiunea cu motor dual va avea de acum înainte 629 de km autonomie, un plus de 27 de km față de versiunea pre-facelift.

Alte modificări introduse sunt protecția geamurilor antifonică, un nou touchscreen, consola centrală redesenată și noi culori disponibile pentru interior. Teoretic, și lungimea mașinii a crescut, la 4,72 metri, dar creșterea de numai 3 cm este dată de reconfigurarea spoilerelor. Nici platforma, nici grupurile motopropulsoare nu au primit modificări.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Alfa Romeo intră într-o nouă eră, cu un model desenat de fostul designer al Dacia CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Alfa Romeo intră într-o nouă eră, cu un model desenat de fostul designer al Dacia

Noile versiuni au fost deja introduse în configuratorul oficial, iar prețul de pornire afișat este de 42.990 euro, pentru versiunea cu un motor, și de 50.990 euro, pentru Long Range, prețuri valabile pentru piața din România.

Tesla Model 3 a fost bine primit de publicul din Europa la momentul lansării, însă între timp acesta și-a pierdut serios din popularitate, în primul rând din cauza lui Model Y, SUV-ul lansat în urmă cu aproape doi ani și care a devenit cea mai vândută mașină din Europa în acest an. După șapte luni, Model 3 are un volum vândut de 48.300 unități, adică aproximativ 30% din cel pe care îl înregistrează Model Y. Cu cele 5.700 de unități vândute în iulie, Model 3 a ajuns pe locul cinci în topul mașinilor electrice din Europa, fiind depășit de modelul chinezesc MG 4 și la o distanță de numai 200 de mașini de Dacia Spring. 

FOTO Noul Tesla Model 3, premieră la Munchen. Au fost afișate prețurile din România

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model 3
model 3 facelift
pret tesla model 3