Românii de la Continental lucrează la cockpit-ul inteligent

Românii de la Continental lucrează la cockpit-ul inteligent
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 aug 2023

Angajații Continental din centrul din Iași lucrează, împreună cu colegii din alte țări, la tehnologia Smart Cockpit HPC, un produs care permite constructorilor auto să instaleze la bordul mașinilor un sistem care integrează funcțiile specifice de control și infotainment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei de la Continental spun că sistemul este conceput pentru a permite conectrea a două afișaje, o configurație devenită deja standard la noile automobile, dar poate fi extins pentru a conecta chiar și trei display-uri, de exemplu unul de tip head-up display. Interfața pe care o utilizează sistemul Smart Cockpit este capabilă să conecteze toate aceste funcții cu un sistem de operare Android, care să includă navigație, telefon, radio, display mirroring, iar la acest capitol, angajații din România ai Continental colaborează cu cei din Singapore pentru transmiterea între Android și Linux a semnalului de streaming video.

Cele mai fiabile mașini second-hand. Dacia, peste Toyota CITEȘTE ȘI Cele mai fiabile mașini second-hand. Dacia, peste Toyota

Noile generații de automobile se bazează din ce în ce mai mult pe integrarea comunicării dintre mașină și șofer, inclusiv prin intermediul telefoanelor inteligente, astfel încât cele mai multe companii auto au ținut să se autodeclare companii de tehnologie. În plus, software-ul și sistemele de calcul joacă un rol extrem de important în funcționarea și controlul vehiculului, atât de către șofer, cât și de sistemele de asistență.

Furnizorii de componente, cum este Continental, au intrat într-o veritabilă competiție cu constructorii auto în dezvoltarea de software și hardware pentru automobile, ceea ce înseamnă că evoluția acestui domeniu va fi una nu doar rapidă, ci și spectaculoasă.

viewscnt
Afla mai multe despre
smart cockpit
continental
display auto