FOTO Prima imagine cu viitorul SUV electric al Ford, construit în Europa

FOTO Prima imagine cu viitorul SUV electric al Ford, construit în Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 dec 2022

Viitorul SUV electric construit de Ford în uzina din Koln, Germania, urmează să fie lansat și prezentat în premieră în 2023, dar până atunci unul dintre șefii companiei a dezvăluit câteva detalii ale primului model cu baterii produs în Europa de marca americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul automobil electric dezvoltat de Ford pe platforma electrică MEB de la Volkswagen a fost dezvăluit parțial de Martin Sanders, cel care a preluat în urmă cu un an conducerea diviziei de autoturisme Ford of Europe și a unității de producție de vehicule electrice. Mașina va fi lansată abia în primăvara anului viitor și va ajunge la clienți cel mai probabil către sfârșitul anului.

Noul SUV electric, care nu are deocamdată un nume oficial, dar despre care se spune că va prelua denumirea Explorer, va avea dimensiuni comparabile cu ID.4 de la Volkswagen, cu care va împărți componentele.

DECIZIE Permisul auto va putea fi obținut la vârste mai mici în cazul anumitor categorii de autovehicule CITEȘTE ȘI DECIZIE Permisul auto va putea fi obținut la vârste mai mici în cazul anumitor categorii de autovehicule

Designul și echipamentele vor fi diferite, astfel că Ford a avut libertatea de a crea propriul automobil, care pare, din prima imagine postată de Martin Sanders, mult mai voluminos și mai apropiat de SUV-urile americane tradiționale.

FOTO Prima imagine cu viitorul SUV electric al Ford, construit în Europa

Perspective pesimiste pentru piața auto în 2023: Germania anticipează o scădere masivă a cererii de mașini și dă un semnal pentru toată Europa CITEȘTE ȘI Perspective pesimiste pentru piața auto în 2023: Germania anticipează o scădere masivă a cererii de mașini și dă un semnal pentru toată Europa

Ford are un plan amplu de electrificare, care va continua cu viitorul Puma Electric, produs la Craiova de Ford Otosan, și cu un al doilea SUV bazat pe platforma MEB de la Volkswagen, care va fi produs tot la Koln. Alte două vehicule electrice, de data aceasta comerciale, vor fi construite tot la Craiova. Acestea se vor alătura celor trei modele deja lansate, din familia E-Transit și SUV-ului produs în SUA, Mustang Mach-E.

FOTO Prima imagine cu viitorul SUV electric al Ford, construit în Europa

Uzina din Germania a mărcii Ford, în care este fabricat modelul Fiesta, a fost actualizată pentru a putea produce automobile electrice, printr-o investiție de 2 miliarde de euro. Producția lui Fiesta va fi oprită anul viitor, pentru a lăsa loc noilor modele.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford electric
ford model e
ford puma electric