FOTO Primăria Sibiu a pus în funcțiune rețeaua Bike City, cu 540 de biciclete de închiriat

FOTO Primăria Sibiu a pus în funcțiune rețeaua Bike City, cu 540 de biciclete de închiriat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 apr 2022

Orașul Sibiu are începând de astăzi propria rețea de stații de închiriere de biciclete publice, cumpărate de primărie cu fonduri europene. Cetățenii Sibiului și turiștii pot folosi bicicletele contra cost, printr-o aplicație sau direct cu cardul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Primăria Sibiu a pus în funcțiune cele 540 de biciclete și 12 trotinete pentru seniori și persoane cu dizabilități, amplasate într-o rețea de 44 de stații de închiriere automate. Stațiile sunt autonome, deoarece sunt alimentate cu panouri solare, și nu au nevoie de operatori. Cei care vor să închirieze o bicicletă au nevoie de un cont de client, cu ajutorul căruia vor beneficia de diferite tipuri de abonamente, sau pot achita direct cu un card o singură călătorie. Prețul de închiriere este de 1 leu pentru o oră de utilizare, indiferent de tipul de utilizator, dar cei care au abonamente vor primi diferite bonusuri la acumularea unui număr de ore. Bicicletele trebuie returnate la finalul fiecărei zile, până la ora 24.00, în caz contrar aceasta fiind declarată furată.

Deblocarea bicicletelor se face după activarea plății, similar cu sistemele de închiriere a trotinetelor. Returnarea se face doar în stațiile de închiriere, moment în care se marchează încetarea cumpărării. Bicicletele dispun și de propriul sistem de încuiere, pentru parcarea în alte locuri decât în stații, dar timpul de parcare va fi contorizat ca o utilizare normală.

Dacia Sandero pierde locul 1 în Europa. Dacia Spring a ajuns din urmă Renault Zoe și VW ID.4 CITEȘTE ȘI Dacia Sandero pierde locul 1 în Europa. Dacia Spring a ajuns din urmă Renault Zoe și VW ID.4

Bicicletele au o sarcină maximă admisă de 150 kg, din care maxim 10 kg în coș. Utilizatorul este răspunzător de orice accident produs cu bicicleta din vina sa și va suporta eventualele defecțiuni produse bicicletei pe timpul utilizării sale.

FOTO Primăria Sibiu a pus în funcțiune rețeaua Bike City, cu 540 de biciclete de închiriat

Sibiul a construit în ultimii ani mai multe piste de biciclete, circa 5,6 kilometri, separate de carosabil. Acestea se adaugă la cele marcate doar cu vopsea pe șosea, care sunt integrate cu traficul auto. Alți 7 kilometri de piste de biciclete separate de traficul auto sunt în construcție, dintre care cea mai lungă pistă urmează să fie construită cu fonduri europene pe malul Cibinului, dintr-o parte în alta a orașului.

viewscnt
Afla mai multe despre
biciclete inchiriat
sibiu bike city
statii biciclete sibiu