VIDEO Celebra marcă americană de automobile sport Corvette va lansa primul său model electric

VIDEO Celebra marcă americană de automobile sport Corvette va lansa primul său model electric
scris 28 apr 2022

CEO-ul General Motors, Mary Bara, a anunțat primul Corvette electric, care va fi dezvoltat pe baza noii generații a modelului sport.

Celebra marcă americană de automobile sport Corvette va lansa primul său model electric, anunțul fiind făcut inițial de președintele Mark Reuss, confirmat apoi de CEO-ul Mary Barra, care a transmis că anul viitor va sosi versiunea electrificată, care va fi urmată de cea complet electrică, fără a fi precizat un moment exact.

„Vom oferiun Corvette electrificat anul viitor și o versiune complet electrică ulterior”, a transmis Mary Barra.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Chevrolet, care deține subbrandul Corvette, a publicat un scurt video în care apare un automobil care rulează prin zăpadă, fiind evident faptul că mașina are patru roți motrice, ceea ce înseamnă că este vorba despre hibridul ce va fi lansat anul viitor și care va avea motorul electric ce va acționa roțile față, pe lângă cele din spate acționate de motorul cu combustie.

Informațiile transmise până acum converg către concluzia că viitorul Corvette electric va fi construit pe baza noii generații, dezvăluite anul trecut cu motor pe benzină, un V8 de 5.5 litri.

FOTO Primele imagini, sub camuflaj, cu viitorul VW Amarok CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini, sub camuflaj, cu viitorul VW Amarok

General Motors, care deține mărcile Chevrolet și Corvette, a anunțat anterior că intenționează să producă exclusiv mașini electrice sau cu hidrogen începând din 2035.

În prezent, General Motors produce sau are în proces de dezvoltare mai multe modele electrice, începând cu Chevrolet Bolt, noul Hummer electric, primul Cadillac electric sau primul pick-up electric, Chevrolet Silverado.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
corvette electric
gm masini electrice
masini sport electrice