FOTO Primele schițe cu noul Opel Mokka anunță și designul viitoarelor modele ale mărcii

FOTO Primele schițe cu noul Opel Mokka anunță și designul viitoarelor modele ale mărcii
scris 13 iun 2020

Opel pregătește lansarea unei noi generații a SUV-ului Mokka, un model care s-a bucurat de un real succes de piață, dar care nu genera la fel de mult profit companiei. Noua generație va veni cu propulsie electrică, dar și cu un design complet nou, care va prefigura schimbarea estetică a îtnergii mărci.

Opel a anunțat că noua generație Mokka „va arăta noua față a Opel”, referindu-se la pachetul de design care va decora partea frontală a mașinii, în mode special. Opel a difuzat, de altfel, o schiță care ilustrează modul în care va arăta „fața” noului Mokka și a celorlalte mașini Opel ce vor fi lansate în viitor. Pachetul frontal a fost botezat Opel Vizor, și reprezintă „filosofia de design a viitorului” pentru marca germană controlată acum de PSA Group. Pe scurt, este vorba despre o combinație compactă, care cuprinde blocuri optice, logo și grilă, toate încadrate într-un singur chenar, „un vizor protectiv care integrează organic” aceste trei elemente. Potrivit celor de la Opel, designerii s-au inspirat de la partea frontală a legendarului model Opel Manta, care avea o astfel de imagine, specifică, de altfel, mașinilor din anii 70 ai secolului trecut.

Șeful designului Opel, Mark Adams, vicepreședinte al companiei, spune că era important pentru marcă să primească o nouă față, una care să facă apel la rădăcinile germane ale mărcii și să respecte în același timp noile funcțiuni. Pentru că viitorul electric face inutilă, de exemplu, grila în vechiul ei sens, cel în care era utilizată ca priză de aer.

TABEL Înmatriculările de autoturisme din România au crescut în mai, comparativ cu aprilie, dar sunt mult sub nivelul de anul trecut CITEȘTE ȘI TABEL Înmatriculările de autoturisme din România au crescut în mai, comparativ cu aprilie, dar sunt mult sub nivelul de anul trecut

Opel Mokka va avea atât versiuni cu motoare cu combustie, cât și versiune electrică, Mokka-e, iar lansarea și debutul producției sunt așteptate pentru finalul acestui an.

Prima reprezentare a noii fețe a Opel, denumită Vizor, a putut fi admirată, într-o formă de prototip, pe Opel GTG X (foto), un concept car prezentat de Opel în 2018. Deși la acel moment unu au fost făcute asocieri oficiale între concept și viitorul Mokka, era evidentă succesiunea acestor două modele.

Opel Mokka-e va folosi platforma comună a grupului PSA, aceeași regăsită pe Peugeot 2008, preluată și ep noua generație Opel Corsa. Propulsia electrică va fi de asemenea aceeași de pe Corsa-e. Asta înseamnă baterie de 50 kWh, însoțită de un motor de 136 CP, cu o autonomie de aproximativ 320 km.

Opel Mokka va pierde, totodată, opțiunea unei tracțiuni integrale, pe care prima generație a avut-o.

FOTO Primele schițe cu noul Opel Mokka anunță și designul viitoarelor modele ale mărcii

FOTO Primele schițe cu noul Opel Mokka anunță și designul viitoarelor modele ale mărcii

viewscnt
Afla mai multe despre
opel mokka
opel vizor
nou design opel