FOTO Renault deschide comenzile pentru SUV-ul Rafale

FOTO Renault deschide comenzile pentru SUV-ul Rafale
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 feb 2024

Renault Rafale, SUV-ul coupe denumit după un avion de vânătoare celebru, poate fi comandat în acest moment, dar numai pe piața din Franța. Compania a anunțat prețurile pentru toate versiunile de motorizare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault Rafale E-Tech, cu motorizări hibrid, poate fi comandat la un preț de 45.000 de euro, dar numai la dealerii din Franța. Compania a deschis comenzile pentru acest model, prezentat în premieră anul trecut, având ca echipare de top Esprit Alpine, la un preț de 49.000 de euro, fără opțiuni. Sistemul 4Control, care permite virajul pe patru roți, pentru o direcție mai precisă, va costa 1.500 de euro, iar acoperișul panoramic Solarbay va putea fi comandat pentru alți 1.500 de euro.

Un avocat a obținut daune de peste 40.000 euro de la Wizz Air CITEȘTE ȘI Un avocat a obținut daune de peste 40.000 euro de la Wizz Air

Motorul propus pe SUV-ul Rafale, pentru momentul lansării, este unul hibrid, din familia E-Tech, cu o putere totală de 200 CP, un cuplu maxim de 205 Nm și un consum mediu de 4,7 litri/100 km. Motorul de bază are 1.2 litri, fiind susținut de două motoare electrice, unul destinat demarajului, celălalt pentru suplimentarea puterii în sarcină maximă, cu ajutorul unei baterii care folosește energia recuperată în timpul frânării.

O versiune de motorizare de 300 CP, cu tracțiune 4x4, va fi lansată ulterior, acesta beneficiind de un al doilea motor de propulsie, instalat pe puntea spate.

Compania de baterii ACC, înființată de Mercedes și Stellantis, primește finanțare privată CITEȘTE ȘI Compania de baterii ACC, înființată de Mercedes și Stellantis, primește finanțare privată

Rafale are o lungime de 4,71 metri și un ampatament de 2,74 metri, ceea ce înseamnă că spațiul de care beneficiază pasagerii este unul specific clasei medii. SUV-ul va fi poziționat între Austral (4,51 metri) și Espace (4,72 m), fiind, practic, o caroserie coupe a acestuia din urmă. Ca și ultimele SUV-uri lansate de Renault în ultima perioadă, Rafale va beneficia de display-urile digitale Open R, echipate cu Android Automotive (Google).

Renault nu a anunțat, deocamdată, pe piața din România, prețurile cu care va putea fi comandat acest model.

FOTO Renault deschide comenzile pentru SUV-ul Rafale

viewscnt
Afla mai multe despre
renault rafale
renault austral
renault suv coupe