IONNA, rețeaua de încărcare care vrea să se bată cu Superchargerele de la Tesla, începe instalarea stațiilor

IONNA, rețeaua de încărcare care vrea să se bată cu Superchargerele de la Tesla, începe instalarea stațiilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 feb 2024

Compania înființată de șapte mari producători auto globali, pentru a instala o rețea de încărcare care ar urma să ajungă la 30.000 de puncte de încărcare, a primit toate autorizațiile și aprobările și intră în faza de producție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz și Stellantis au anunțat că au primit toate aprobările de la autoritățile de reglementare și încep construcția celei mai mari rețele de încărcare pentru automobile electrice, primele stații urmând să fie deschise chiar în acest an. Rețeaua se va numi IONNA și va avea cea mai rapidă tehnologie de încărcare disponibilă pe piață în acest moment.

FOTO Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici necesari construcției Alternativei Techirghiol CITEȘTE ȘI FOTO Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici necesari construcției Alternativei Techirghiol

Compania care va dezvolta și care va opera rețeaua este una de tip joint-venture, în care fondatorii dețin părți egale, aceștia anunțând că au desemnat și CEO-ul IONNA, Seth Cutler, anterior vicepreședinte la EV Connect, o companie deținută de Schneider Electric, specializată în tehnologii de încărcare. Noul șef al companiei are experiență în extinderea de rețele de încărcare, inclusiv în transformarea din start-up în scale-up a unei companii.

„Sunt onorat să conduc IONNA și să lucrez alături de acești producători auto celebri în conturarea viitorului mobilității electrice. Angajamentul nostru comun de a crea o rețea extinsă de încărcare de mare putere reflectă dedicarea noastră de a revoluționa întreaga experiență de încărcare a automobilelor electrice și de a contribui la adoptarea pe scară largă a mașinilor electrice", a declarat Seth Cutler, director executiv IONNA.

Principala caracteristică a stațiilor IONNA va fi utilizarea de conectori NACS și CCS, care astăzi sunt folosiți de marii producători de automobile electrice, primul fiind specific mașinilor Tesla. Stațiile pe care le va construi IONNA vor furniza servicii complete, specifice benzinăriilor actuale: toalete, alimentație publică, magazine diverse, care să ofere șoferilor de mașini electrice opțiuni pentru petrecerea timpului pe perioada încărcării.

Luptă strânsă în China: VW a revenit și a depășit vânzările BYD CITEȘTE ȘI Luptă strânsă în China: VW a revenit și a depășit vânzările BYD

Stațiile de încărcare IONNA vor fi alimentate cu energie regenerabilă, primele stații urmând să fie deschise în SUA, în acest an, urmate de Canada, într-o etapă ulterioară.

Tesla are un avantaj competitiv uriaș în SUA, având cea mai mare rețea de stații de încărcare, cu propriile sisteme de conectare. Începând din 2023, Tesla a început să deschidă stațiile și pentru alte mărci auto, companiile interesate fiind nevoite să adapteze conectorii de încărcare la sistemul Tesla.

viewscnt
Afla mai multe despre
ionna
statii incarcare ccs
statii incarcare masini electrice