FOTO Renault lansează în România modelul Express Van și pune cruce definitiv modelului Dacia Dokker, care încă se mai află în oferta Dacia

FOTO Renault lansează în România modelul Express Van și pune cruce definitiv modelului Dacia Dokker, care încă se mai află în oferta Dacia
scris 20 apr 2021

Renault a decis să nu mai continue producția modelului Dacia Dokker, preferând o abordare diferită: noua generație folosește sigla Renault, oferă mai multe echipamente și are un preț mai mare, care poate fi negociat. Sub numele de Renault Express Van, noul model a sosit în România, fiind cu numai 600 de euro mai ieftin decât Dokker, relevă date analizate de Profit.ro.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Renault a anunțat lansarea pe piața din România a noului vehicul comercial Express Van, „sosia” mai ieftină a noului Kangoo. Noul model nu este altceva decât o nouă generație a lui Dokker, vehiculul comercial produs de Dacia începând din 2012, în Maroc. Modelul a avut atât versiune de pasageri, cât și de marfă, și a avut un succes important pe piețele europene. Singura lui problemă a fost cea legată de profitabilitate, pentru că prețurile destul de rigide au oprit vânzările de flote, acolo unde sunt așteptate de obicei discounturi importante. Acesta a fost motivul principal pentru care Renault a decis ca noua generație a lui Dokker să devină Express Van și să poarte logoul Renault.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Noul Renault Express Van are o lungime de 4,39 metri, fiind cu 3 centimetri mai lung decât Dokker, având totodată 48 de litri de spațiu de depozitare în cabină și un volum de încărcare de 3,3 până la 3,7 m³. Suprafața de încărcare are 1,91 m, iar ușa laterală glisantă are 716 mm lățime. Mașina poate încărca 780 kg, sarcină utilă, în varianta cu motor pe benzină, și 650 kg, cu unul pe motorină.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Printre dotările standard se numără sistemul multimedia Connect R & Go fiind disponibil opțional și sistemul EASY LINK 8.

Sistemele de siguranță este superior celui de pe Dokker, cu noi sisteme de asistență: sistem de detectare și avertizare a unghiului mort, sistemul Trailer Stability, pentru reducerea oscilației remorcii, precum și sistemul Hill Start Assist, la plecarea din pantă.

FOTO Renault lansează în România modelul Express Van și pune cruce definitiv modelului Dacia Dokker, care încă se mai află în oferta Dacia

Renault Express Van este disponibil în două versiuni de echipare, Generic și Confort, cu prețuri care încep de la 12.950 euro, cu motorizare pe benzină de 1.3 TCe, 100 CP, respectiv, 13.600 euro, pentru motorizarea diesel - 1.5 Blue dCi 95.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Modelul pe care îl înlocuiește, Dacia Dokker se află încă în oferta mărcii, în varianta de vehicul comercial. Potrivit datelor DRPCIV, luna trecută s-au înmatriculat 80 de unități Dokker Van (marfă) și 70 de unități Dokker de persoane. Prețul de listă al acestui model este de 12.350 de euro, mai ieftin cu numai 600 de euro față de Renault Express Van, care are în schimb o serie de echipamente suplimentare și tehnologii noi. Modelul Dokker a ieșit deja din fabricație, în singura uzină în care era produs, cea din Maroc, vânzările fiind reprezentate de modelele aflate pe stocurile dealerilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault express van
dacia dokker
vehicule comerciale ușoare
preturi renault express