Volkswagen lansează ID.4 GTX, împreună cu un nou brand pentru modelele de performanță electrice

Volkswagen lansează ID.4 GTX, împreună cu un nou brand pentru modelele de performanță electrice
scris 19 apr 2021

O nouă denumire destinată automobilelor electrice, din gama Volkswagen, a fost aleasă de marca germană pentru mașinile din familia ID, care vor fi echipate cu transmisie integrală.

Primul automobil din familia Volkswagen ID, care oferă tracțiune integrală, va fi ID.4 GTX, aceasta fiind seria de litere pe care constructorul a ales-o, după GTI și GTE, să însoțească numele modelului, pentru vehiculele electric. Mașina va fi prezentată în premieră pe 28 aprilie.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Volkswagen vorbește depsre o tracțiune integrală inteligentă, în cazul GTX, dar și despre performanțe. „Cu noul ID.4 GTX, Volkswagen prezintă primul model electric sportiv de top”. Toate modelele de performanță ale seriei vor purta acest logo, GTX.

„Literele GT reprezintă de mult timp plăcerea de a conduce”, a declarat Klaus Zellmer, membru al board-ului VW pentru marketing și vânzări. „Acum X-ul creează puntea către mobilitatea viitorului. Sustenabilitatea și sportivitatea nu se exclud implicit, ci sunt complementare fiecare celeilalte în mod inteligent”.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Performanța nu va fi doar o chestiune de logo, pentru că versiunea ID:4 GTX va avea un motor suplimentar pe puntea față, care transformă mașina electrică într-un vehicul 4x4. Acesta intră în funcțiune controlat de computer, în câteva milisecunde, atunci când este solicitată o putere suplimentară sau o tracțiune mai bună. Mașina are un mod nou de rulare, la dispoziția șoferului, numit Traction, care activează permanent al doilea motor.

Mașinile GTX vor avea de asemenea detalii estetice proprii și o semnătură luminoasă specifică.

FOTO Soluție inovatoare pentru toți șoferii cu probleme pe traseu. În mai puțin de 5 minute ai soluția CITEȘTE ȘI FOTO Soluție inovatoare pentru toți șoferii cu probleme pe traseu. În mai puțin de 5 minute ai soluția

Volkswagen spune că noul produs al mărcii face parte din strategia de accelerare a introducerii propulsiei electrice pe piața din Europa. Ținta companiei este ca în 2030 70% din vânzările mărcii VW să fie complet electrice. În 2050, VW țintește să devină companie neutră climatic. Pentru a-și atinge scopurile, VW spune că va investi 16 miliarde de euro, în următorii 5 ani, în e-mobilitate, hibridizare și digitalizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.4 gtx
gama performanta id
masini electrice 4x4