FOTO Scandal care atenționează asupra problemelor pe care le pot avea mașinile electrice: un Taycan, noul model electric de la Porsche, a luat foc, afectând și o clădire

FOTO Scandal care atenționează asupra problemelor pe care le pot avea mașinile electrice: un Taycan, noul model electric de la Porsche, a luat foc, afectând și o clădire
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 feb 2020

Un mic scandal în care este implicat Taycan, noul model electric de la Porsche, a izbucnit în USA și a atras atenția asupra problemelor pe care vehiculele electrice le pot avea în acest moment al existenței lor. Compania a confirmat incidentul, dar încă investighează cauzele.

Urmărește-ne și pe Google News

Porsche a confirmat incendiul raportat de mai multe publicații americane, incendiu care a fost produs de un Porsche Taycan, în Florida. Incidentul a condus la distrugerea unei părți din clădirea lângă care era parcat și la afectarea gravă a structurii vehiculului. Evenimentul a ieșit în spațiul public prin intermediul presei locale, dar reprezentanții Porsche au confirmat pentru Automotive News că au fost informați despre faptul că un Taycan, parcat în fața unei reședințe private, a luat foc. „Investigăm și suntem gata să oferim asistență dacă suntem solicitați. Suntem mulțumiți să aflăm că nimeni nu a fost rănit în acest incident și este prea devreme să speculăm cu privire la cauze până când investigația nu va avea rezultate”, au spus cei de la Porsche.

Porsche Taycan este primul automobil electric al mărcii și este unul special, deoarece folosește un sistem pe 800 de volți, nu pe 400 volți cum au celelalte vehicule electrice.

Surpriză: Dacia electrică va fi prezentată peste câteva zile la Geneva CITEȘTE ȘI Surpriză: Dacia electrică va fi prezentată peste câteva zile la Geneva

Porsche a lansat Taycan în 2019, pe piața americană fiind vândute deja 130 de exemplare. Cel mai ieftin Taycan depășește 100.000 de euro, iar cel mai scump sare de 200.000 de euro.

Reprezentanții autorității de transport din SUA au declarat că nu investighează incidentul.

Principalul rival al Porsche pe segmentul electric, Tesla, a înregistrat mai multe incidente de acest gen cu mașinile sale, care au luat foc din cauze încă neclare, despre care autoritățile spun că ar avea la origine posibile defecțiuni ale bateriilor. Cei de la NHTSA au transmis că este vorba despre „un număr alarmant de incendii auto care s-au produs la nivel global”, de aceea investighează cauzele acestor „incendii ale bateriilor de înaltă tensiune care nu au fost implicate în coliziuni sau lovituri ale pachetului de baterii”.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche taycan incendiu
masini electrice incendiu
tesla incendiu