General Motors, Fiat Chrysler și Toyota Motor reiau producția de automobile din China

General Motors, Fiat Chrysler și Toyota Motor reiau producția de automobile din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2020

General Motors, Fiat Chrysler și Toyota Motor au reluat sau sunt pe cale să reia producția de automobile din China, după vacanța prelungită determinată de epidemia de coronavirus, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Un purtător de cuvânt al Fiat Chrysler, Michael Palese, a spus că fabrica companiei din Guangzhou, aflată la sute de kilometri sud de Wuhan, unde se află epicentrul epidemiei de coronavirus, a reluat producția în această săptămână. O a doua fabrică de asamblare a companiei din China ”va relua operațiunile în curând”, a afirmat Palese într-un email, scrie News.ro.

Palese a spus că Fiat Chrysler “continuă să își monitorizeze lanțul de aprovizionare la nivel mondial, în legătură cu epidemia din China”. Acesta a precizat că nu a avut loc un impact asupra operațiunilor companiei din America de Nord.

Scădere de 10% a pieței de autoturisme în România, generată în special de Dacia, Ford și Opel CITEȘTE ȘI Scădere de 10% a pieței de autoturisme în România, generată în special de Dacia, Ford și Opel

GM, așa cum a planificat, ”a început procesul de reluare a producției” sâmbătă, în cadrul unui proces de două săptămâni pentru a redeschide cele 15 fabrici de asamblare din China, a spus un purtător de cuvânt al companiei, Jim Cain.

Acesta a precizat că General Motors nu a suportat niciun impact asupra producției de camionete din SUA. Oficiali ai sindicatelor avertizaseră săptămâna trecută că activitatea fabricilor din Statele Unite ar putea fi afectată în următoarele săptămâni din cauza deficitului de componente.

GM a refuzat să comenteze în legătură cu numărul fabricilor care vor relua producția.

Toyota va redeschide în această săptămână trei din cele patru fabrici deținute în China, care vor lucra într-un singur schimb, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei japoneze,

Eric Booth.

“Prioritatea noastră continuă să fie siguranța și securitatea la locul de muncă și vom relua operațiunile normale de îndată ce vom considera că este sigur și potrivit”, a scris Booth.

Reluarea producției de vehicule survine în timp ce numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a depășit 73.400, dintre care 1.874 s-au soldat cu deces.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
fiat chrysler
toyota motor