FOTO Skoda pregătește patru noi modele electrice, în următorii trei ani, dar nu renunță la motoarele termice

FOTO Skoda pregătește patru noi modele electrice, în următorii trei ani, dar nu renunță la motoarele termice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 mai 2023

Skoda a prezentat informații despre viitoarele modele electrice pe care urmează să le dezvolte până în 2026, fiind vorba despre patru mașini noi, majoritatea SUV-uri, la care se adaugă două face-lifturi ale actualei Enyaq.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Skoda va lansa trei SUV-uri electrice și un wagon, de asemenea electric, plus două actualizări de caroserie pentru Enyaq, în cadrul ofensivei acestei mărci de electrificare, pentru următorii trei ani. Toate modelele anunțate, dezvăluite acum sub forma unor sculpturi - modelaje, au la bază modele existente sau în curs de dezvoltare de la VW și de la mărcile din grup, astfel că fiecare dintre cele șase noi modele vor avea corespondent la mărcile VW, Cupra sau Audi. Pentru a-și lansa noile modele, Skoda spune că va investi în total 5,6 miliarde euro, doar în mobilitatea electrică, cu termen 2027.

FOTO Gigantul Deutsche Bahn a început să folosească noile locomotive cumpărate în România, devenind cel mai important client al Softronic din țară CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul Deutsche Bahn a început să folosească noile locomotive cumpărate în România, devenind cel mai important client al Softronic din țară

Cel mai mic model va fi cel care deocamdată codificat „small”, acesta urmând să fie corespondentul lui ID.2, anunțat deja de VW prin conceptul ID.2all. Având în vedere că marca germană țintește un preț sub 25.000 de euro, este de așteptat ca Skoda să vină cu un preț cu cel puțin 2.000 de euro mai mic, acesta urmând să devină un puternic competitor pentru Spring.

Cel de-al doilea model anunțat va fi un SUV compact, al cărui nume este deja cunoscut, Elroq, acesta fiind derivat din Karoq, SUV-ul cu motoare termice pe care îl va înlocui în gamă.

Tot în zona compactă, Skoda a anunțat și un break, botezat pentru moment „Estate”, despre care ni se spune doar că va fi „spațios”.

VIDEO&FOTO Autoritățile promit - Pasajul rutier Drajna și drumurile de legătură, traversate de luna viitoare în 3 minute CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Autoritățile promit - Pasajul rutier Drajna și drumurile de legătură, traversate de luna viitoare în 3 minute

În fine, cel mai mare automobile electric anunțat va fi un SUV cu șapte locuri, numit acum „Space”, care ar urma să preia detaliile conceptului Vision 7s, o mașină prezentată anul trecut și care reunea laolaltă trăsăturile unui monovolum cu cele ale unui crossover.

FOTO Skoda pregătește patru noi modele electrice, în următorii trei ani, dar nu renunță la motoarele termice

În același timp, Skoda susține că nu va renunța la motorizările cu combustie și la cele hibride. „Pe parcursul fazei de tranziție către mobilitatea electrică, modelele cu motoare cu ardere internă moderne și foarte eficiente și grupuri motopropulsoare hibride plug-in vor continua să fie un pilon al portofoliului de modele Škoda”, transmite compania cehă, parte a grupului VW.

„Cu șase noi modele complet electrice pe toate segmentele până în 2026, Škoda Auto se îndreaptă și mai rapid către o mobilitate individuală durabilă, electrică. Împreună cu modelele noastre convenționale și hibride noi și extrem de eficiente, oferim tot ce este mai bun din ambele lumi – satisfacând nevoile clienților noștri existenți și noi de pe tot globul în această perioadă de tranziție.”, a declarat Klaus Zellmer, Președintele Consiliului de Administrație al Škoda Auto.

VIDEO & FOTO Ford aduce pickup-ul F-150 în prima țară din Europa, „la cererea publicului” CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Ford aduce pickup-ul F-150 în prima țară din Europa, „la cererea publicului”

La rândul lui, Martin Jahn, șeful de marketing și vânzări Skoda, spun că până în 2026, modelele electrice Skoda „vor acoperi toate segmentele de vehicule care sunt relevante pentru clienți”.

Odată cu aceste noi modele, Skoda va introduce și un nou limbaj de design, anticipat încă de anul trecut printr-un nou logo. De asemenea, în 2025, cele două versiunid e caroserie ale Enyaq vor primi face-lifturi importante, care vor prelua și noua imagine de marcă.

Dacia Spring, cel mai vândut automobil electric din Renault Group și în Top 10 în Europa, după Tesla și VW CITEȘTE ȘI Dacia Spring, cel mai vândut automobil electric din Renault Group și în Top 10 în Europa, după Tesla și VW

Skoda pregătește anul acesta alte două lansări importante, de data aceasta fiind vorba despre două modele cu motoare termice, Superb, care va fi produs împreună cu VW Passat Variant, în Slovacia, și noua generație Kodiaq, SUV-ul de clasă medie al mărcii.

Pentru toate modelele electrice pe care le va produce (o parte vor fi produse în uzine ale VW din Spania sau Germania), Skoda asamblează baterii în propria unitate, care este, la acest moment, singura uzină de baterii din afara Germaniei, din Europa, a grupului VW. Fabrica utilizează celule produse de furnizori și va utiliza, în viitor, celule de la unitățile grupului.

FOTO Skoda pregătește patru noi modele electrice, în următorii trei ani, dar nu renunță la motoarele termice

FOTO Skoda pregătește patru noi modele electrice, în următorii trei ani, dar nu renunță la motoarele termice

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda electric
model electric skoda
skoda enyaq