FOTO Surpriză EuroNCAP: „Vedeta” Peugeot 308, depunctată la testele de impact, împreună cu modelul similar Opel Astra

FOTO Surpriză EuroNCAP: „Vedeta” Peugeot 308, depunctată la testele de impact, împreună cu modelul similar Opel Astra
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 mai 2022

Cel mai recent pachet de teste de siguranță, realizate de EuroNCAP, a adus o nouă serie de punctaje maxime, de 5 stele, dar și două mașini cu priză la public în ultimul an, care au dovedit că nu se ridică la nivelul maxim în fața exigențelor tot mai dure ale sistemului de teste.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatele testelor EuroNCAP publicate în urma celui mai recent set de teste a adus doar patru puncte pentru două modele construite pe o platformă comună: Peugeot 308 și Opel Astra.

„Opel Astra și Peugeot 308 sunt bazate pe platforma Stellantis EMP2 și, fără să surprindă, obțin un scor similar pe toate zonele de evaluare”, transmit reprezentanții EuroNCAP. Descrierea făcută de rezultatele testului vorbește despre o protecție marginală a toracelui pentru șoferi, în timp ce absența unui airbag central, pentru protecția laterală, este considerată un minus.

Today, Euro NCAP publishes its third round of safety results for 2022. The KIA EV6 and the Mercedes C-Class, both large family cars, are awarded the top five-star rating. Volvo’s C40 Recharge also gets the full five stars as does the new Multivan from Volkswagen. Stellantis’ cousins, the Opel/Vauxhall Astra and Peugeot 308, are both rated as four star cars in the small family category. „Ambele oferă o mulțime de tehnologii de evitare a impactului, dar nu includ unele dintre cele mai noi descoperir de pe piață”, mai spun inginerii EuroNCAP.

Peugeot 308 a obținut 76% la protecția șoferului și pasagerului din față și 84% la protecția copiilor. La protecția utilizatorilor vulnerabili scorul a fost de numai 68%, iar la asistență de siguranță scorul a fost de asemenea slab: 65%.

FOTO Surpriză EuroNCAP: „Vedeta” Peugeot 308, depunctată la testele de impact, împreună cu modelul similar Opel Astra

Opel Astra a avut scoruri cu puțin diferite, cu 80% la șofer, 82% la copii, 67% la pietoni/bicicliști și 66% la tehnologii de asistență.

VW pornește încă o uzină de mașini electrice și vrea să depășească Tesla la volumul vândut CITEȘTE ȘI VW pornește încă o uzină de mașini electrice și vrea să depășească Tesla la volumul vândut

În același pachet de teste au fost evaluate și alte mașini, care au primit punctajul maxim: Kia EV6, Mercedes C-Class, Volvo C40 Recharge și VW Multivan.

„Pe ansamblu, vedem scoruri bune pentru protecția la impact, care este, desigur, încurajatoare. Dar evitarea impactului este la fel de importantă precum protecția la impact și beneficiul de a nu fi într-o coliziune este, desigur, incomparabil mai mare. De aceea vom păstra amfaza în toate zonele de siguranță în anii ce vin și unii producători vor trebui să continue să-și actualizeze gama în acest sector dacă nu vor să fie lăsați în urmă de competiție”, a declarat Michiel van Ratingen, secretar geenral Euro NCAP.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroncap
teste impact
peugeot 308
opel astra
4 stele euroncap