FOTO Toyota lansează în Europa noul Prius cu propulsie exclusiv PHEV

FOTO Toyota lansează în Europa noul Prius cu propulsie exclusiv PHEV
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 iul 2023

Noul Toyota Prius, prezentat deja la nivel global, a fost lansat oficial în Europa de constructorul japonez, unde va fi oferit doar cu propulsia hibrid cu încărcare la priză (PHEV).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea de-a cincea generație a modelului Toyota Prius a fost lansată în Europa într-un moment în care marca japoneză este tot mai vulnerabilă în fața concurenței europene din cauza lipsei de mașini electrice în ofertă. Toyota vrea să compenseze acest minus cu mașinile sale hibrid, în special cu versiunile plug-in, considerate pe multe piețe tot electrice, grație posibilității de a rula pe distanțe scurte doar cu motorul electric.

În acest context de piață, noul Prius vine în Europa doar cu motorizare PHEV, bazată pe un propulsor pe benzină de 2.0 litri, care este capabil să producă 152 de cai-putere, acesta fiind însoțit de un motor electric încorporat în cutia de viteze, care generează la rândul lui 163 de cai-putere. Puterea totală a sistemului ajunge la 223 cai-putere, o valoare suficient de mare pentru un automobil aflat la limita dintre clasa compactă și cea medie. În acest fel, europenii vor fi lipsiți de motorul mai mic, de 1.8 litri, în arhitectură hibrid clasic, lansat în Japonia în luna ianuarie.

Șeful Audi a fost demis CITEȘTE ȘI Șeful Audi a fost demis

Performanțele electrice ale mașinii sunt bazate pe o baterie de 13,6 kWh, de nouă generație, cu o densitate cu 50% mai mare decât generația anterioară și care asigură, atunci când este încărcată complet, o autonomie de rulare de până la 86 kilometri, în funcție de stilul de condus și de alți parametri. Asta asigură resurse suficiente pentru drumurile zilnice de navetă, cu un consum aproape zero, fiind de asemenea utilă pentru accesul în zonele urbane în care este interzisă circulația mașinilor cu combustie. Încărcarea la priză se face în maxim patru ore, la 220 volți, cu ajutorul chargerului de 3,3 kW. Toyota anunță un nivel minim de emisii de CO2 pentru acest motor de 11 g/km, fiind cele mai mici emisii înregistrate de modelul Prius de când există.

Cea mai importantă inovație a acestui model vine însă din panourile solare amplasate pe acoperiș, care permit încărcarea cu energie, în condiții ideale de soare, cu echivalentul a 8,7 kilometri de autonomie. Încărcarea se face direct în bateria mașinii, fără să mai fie nevoie de o baterie suplimentară.

FOTO Toyota lansează în Europa noul Prius cu propulsie exclusiv PHEV

FOTO Toyota lansează în Europa noul Prius cu propulsie exclusiv PHEV

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota prius
lansare prius
noul prius
prius phev