FOTO & VIDEO Marca de lux Lotus, controlată de Geely, a dezvăluit un nou sedan electric concurent cu Porsche Taycan

FOTO & VIDEO Marca de lux Lotus, controlată de Geely, a dezvăluit  un nou sedan electric concurent cu Porsche Taycan
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 sep 2023

Producătorul britanic de automobile sport de lux Lotus a lansat un nou model, 100% electric, în cadrul unui eveniment desfășurat la New York, într-un showroom temporar al mărcii, amenajat în zona de high-life a orașului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lotus Emeya este cel mai nou automobil al mărcii britanice sport, controlată de chinezii de la Geely. Mașina este complet electrică și are performanțe pe care reprezentanții companiei le-au comparat cu cele ale lui Porsche Taycan, poziționând astfel mașina în segmentul de lux al electricelor sport. De asemenea, modelul, considerat un Hyper Grand Tourer, este competitor direct cu Tesla Model S Plaid, cel mai rapid automobil electric de serie al momentului.

ANUNȚ Vicepreședinte Renault: Vom lansa un model Dacia între Sandero și Duster CITEȘTE ȘI ANUNȚ Vicepreședinte Renault: Vom lansa un model Dacia între Sandero și Duster

Lotus Emeya are performanțe la superlativ, cu un pachet de două motoare electrice care dispun de o putere maximă de 905 CP, care permit o accelerație de la 0 la 100 km/h de numai 2,8 secunde, având o viteză maximă de 250 km/h.

FOTO & VIDEO Marca de lux Lotus, controlată de Geely, a dezvăluit un nou sedan electric concurent cu Porsche Taycan

Este al doilea automobil electric lansat de Lotus într-o perioadă de timp destul de scurtă, marca fiind susținută financiar de Geely, care a devenit în 2017 acționar majoritar. Primul model cu baterii a fost un SUV, Eletre, care va fi produs în China, într-una din uzinele Geely.

Chinezul Feng Qingfeng, CEO al Lotus Group, a vorbit la eveniment despre istoria mărcii: „Adunând moștenirea noastră bogată cu performanța inteligentă și cele mai recente tehnologii de vârf, împingem limitele modului în care ar trebui să arate și să fie condus un vehicul electric de lux – făcându-l cu adevărat pentru șoferi”.

Noul model Lotus Emeya are același stil regăsit și pe SUV-ul Eletre, inspirat și de modelele anterioare ale mărcii, cu linii pronunțate și curbe care oferă o siluetă tridimensională organică.

Guvernul Franței a anunțat: Dacia Spring va pierde subvenția. Francezii ar putea da năvală în România să cumpere mașini electrice ieftine CITEȘTE ȘI Guvernul Franței a anunțat: Dacia Spring va pierde subvenția. Francezii ar putea da năvală în România să cumpere mașini electrice ieftine

Bateria cu care este echipat noul model este una dintre cele mai mari din industrie, de 100 kWh, care permite o autonomie de 600 de kilometri, în pofida puterii uriașe ale motoarelor. În același timp, chargerul mașinii poate permite încărcarea la stații DC de până la 350 kW, ceea ce înseamnă că în doar cinci minute bateria primește energie pentru 150 km, iar în doar 18 minute bateria se încarcă până la 80%.

FOTO & VIDEO Marca de lux Lotus, controlată de Geely, a dezvăluit un nou sedan electric concurent cu Porsche Taycan

Printre tehnologiile care sunt oferite pe acest model se regăsesc suspensia pneumatică controlată electronic, un display de mari dimensiuni și head-up display de 55 de inci.

„Acesta este un Lotus cum nu ai mai văzut niciodată. Ne-am bazat pe tot ceea ce a realizat Lotus până acum pentru a crea o mașină de lux de performanță pentru șoferi, concepută să inspire încredere, să exalteze cu emoție brută și bucurie pură – conectându-i la drum”, a declarat Ben Payne, Vicepreședinte Design. , Lotus Group.

Nu a fost comunicat prețul, care ar trebui să fie cel puțin similar cu cel al lui Eletre, care costă 96.000 de euro. Alte detalii vor fi transmise în săptămânile următoare, iar datele privind producția și livrările vor fi comunicate ulterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
lotus emeya
lotus electric
porsche
geely