FOTO&VIDEO Renault a prezentat „Dusterul de lux”, cu motor hibrid

FOTO&VIDEO Renault a prezentat „Dusterul de lux”, cu motor hibrid
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 mai 2024

Pentru a maximiza eficiența platformei și a investițiilor în dezvoltarea modelului Dacia Duster, Renault Group a decis să producă încă un model care va folosi exact aceeași platformă și o parte din motorizările propuse pentru modelul Duster. Noul Renault Symbioz are toate trăsăturile unui SUV al mărcii, având dimensiuni compacte și un preț destul de apropiat de Duster.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Renault a prezentat oficial SUV-ul Symbioz, parte a planului său de extindere a gamei compacte pe care o propune clienților. Symbioz a fost gândit inițial ca o versiune lărgită a lui Captur, motiv pentru care mult timp el a fost cunoscut neoficial ca „Grand Captur”. Pe de altă parte, elementele comune cu Duster, în special tehnice, vor genera o serie de sinergii pentru compania franceză.

VIDEO Autostradă prăbușită în China. Zeci de morți și răniți CITEȘTE ȘI VIDEO Autostradă prăbușită în China. Zeci de morți și răniți

Dimensiunile noului Symbioz sunt 4,41 metri, fiind cu numai 7 centimetri mai lung decât Duster, cu 17 centimetri în plus față de Captur și cu 6 centimetri mai scurt decât Scenic E-Tech. De altfel, Renault mai are în același segment Megane E-Tech, Austral și Arkana, toate cu dimensiuni între 4,20 metri și 4,60 metri, arâtând clar interesul mărcii pentru segmentul compact. Ampatamentul noului model este de 2,64 metri, identic cu Captur, ceea ce înseamnă că alungirea mașinii s-a făcut prin mărirea consolelor, în special cea din spate.

Portbagajul propus are 492 litri, care poate crește până la 624 litri prin culisarea banchetei cu 16 cm, în față. Este mai mare cu 20 de litri față de cel al lui Duster, care are un ampatament cu 1 cm mai lung. Asta înseamnă că spațiul interior, în special pentru pasagerii din spate ar putea fi mai generos la modelul Dacia.

Din punct de vedere al designului, Symbioz preia aproape în totalitate detaliile modelului Captur facelift, dezvăluit cu doar puțin timp înainte, într-o strategie care a urmărit, fără îndoială, să sublinieze apropierea celor două modele. Cu proporții plăcute, așa cum sunt toate noile modele Renault create de designerul Gilles Vidal, și cu linii ferme, moderne, amintind de modelele Peugeot pe care le-a desenat anterior, în acest moment întreaga gamă Renault (cu excepția lui Megane) poate concura din acest punct de vedere cu principalii rivali, VW și Stellantis.

Primul pas greșit pentru Porsche, după listare CITEȘTE ȘI Primul pas greșit pentru Porsche, după listare

Pentru grupul motorpropulsor, Renault propune la lansare un singur motor E-Tech 145, similar cu cel de pe Clio și Captur, care se deosebește de cel de pe Duster printr-un singur kW de putere. Este vorba despre motorul de 1.6 litri și 94 CP, care este însoțit de două motoare electrice, un demaror și motorul de tracțiune, de 49 CP, încorporat în cutia automată și alimentat de o baterie de 1.2 kWh, care poate susține un mers exclusiv electric în 80% din timp, în trafic urban.

Pentru viitor, Renault pregătește și alte motoare, unele dintre ele regăsite pe Duster (1.2 TCE 130), dar și un viitor hibrid cu o cilindree mai mare.

Pentru moment, Renault nu a comunicat prețurile pentru noul model Symbioz, dar este de așteptat ca acestea să înceapă la un nivel superior lui Captur, pe versiunea hibrid, care depășește în acest moment 30.000 de euro. Asta înseamnă că va fi cu cel puțin 5.000 de euro mai scump decât Duster Hybrid 140.

FOTO&VIDEO Renault a prezentat „Dusterul de lux”, cu motor hibrid

FOTO&VIDEO Renault a prezentat „Dusterul de lux”, cu motor hibrid
viewscnt
Afla mai multe despre
renault symbioz
renault e-tech
duster hybrid