Germania caută să angajeze zeci de mii de șoferi de tir

Germania caută să angajeze zeci de mii de șoferi de tir
scris 15 sep 2021

Asociația Companiilor de Transport (BGL) din Germania a lansat un nou apel pentru ocuparea zecilor de mii de locuri de muncă din domeniul transporturilor. În prezent, este un deficit de circa 60.000-80.000 de șoferi de tir, a declarat Dirk Engelhardt, purtătorul de cuvânt al asociației, pentru agenția germană de știri DPA.

Situația se înrăutățește continuu, întrucât în fiecare an se pensionează 30.000 de șoferi, în timp ce numărul celor nou-intrați în această profesie nu depășește 15.000, arată Hotnews.ro.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Asociația Internațională pentru Transportul Rutier (IRU) estimează, într-un studiu recent, că până în 2027 Germania va avea nevoie de încă 185.000 de șoferi noi de tir.

Intervenția asociației a fost prilejuită de penuria uriașă de bunuri de bază de pe rafturile supermarketurilor britanice, penurie pe care managerii o atribuie lipsei de șoferi pentru aprovizionarea adecvată a magazinelor.

Într-o oarecare măsură, acest lucru se datorează și consecințelor negative ale Brexitului. Însă Dirk Engelhardt consideră că „deși problema din Marea Britanie este exacerbată de Brexit, sunt sigur că este doar o chestiune de timp până să ne confruntăm și noi cu aceeași problemă în restul Europei de Vest”.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
soferi tir