Renault investește în platforma de mașini second-hand heycar, controlată de VW și Daimler

Renault investește în platforma de mașini second-hand heycar, controlată de VW și Daimler
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 sep 2021

Renault a intrat în acționariatul heycar, o platformă de vânzări pentru automobile rulate controlată de Volkswagen și Daimler, cu operațiuni în Germania, Marea Britanie și Spania. Proprietarul Dacia vrea să aducă platforma în Franța și spune că investiția va contribui la dezvoltarea acesteia în Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Grupul Renault și subsidiara sa RCI Bank Services, specializată în soluții de finanțare auto, au achiziționat un pachet nespecificat din acțiunile Mobility Trader Holding GmbH ("Grupul heycar"), operatorul heycar.

Mobility Trader Holding a fost înființată de Volkswagen Financial Services în 2017, Daimler Mobility intrând în acționariatul companiei un an mai târziu, cu o participație de 20%.

VIDEO & FOTO Renault 5 Electric, modelul care va readuce emoția în gama francezilor. Omagiu pentru Belmondo CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Renault 5 Electric, modelul care va readuce emoția în gama francezilor. Omagiu pentru Belmondo

heycar, cu operațiuni în Germania, Marea Britanie și Spania, este un marketplace digital pentru vânzarea de mașini rulate. Platforma are parteneriate cu dealeri în aproximativ 5.000 de locații, cu peste 380.000 de automobile în total. Mașinile listate vin însoțite de garanție și au o vechime mai mică de 8 ani.  

Investiția în heycare va consolida prezența Renault pe piața de vehicule rulate și va contribui la extinderea platformei în Europa, arată grupul francez.

Potrivit acordului încheiat cu Volkswagen și Daimler, RCI Bank Services va furniza servicii financiare pentru automobilele listate pe platformă de către dealerii grupului Renault.

De asemenea, Renault va sprijini lansarea heycar în Franța, prin integrarea în platformă a propriului marketplace pentru mașini rulate Carizy, achiziționat în 2018.

Finalizarea tranzacției este estimată pentru ultimul trimestru al acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
heycar
volkswagen
daimler
participatie
investitie
masini rulate
masini ocazie
marketplace masini second hand