Germania este împinsă spre a introduce limite de viteză pe „autobahn”, dar ministrul Transporturilor se opune

Germania este împinsă spre a introduce limite de viteză pe „autobahn”, dar ministrul Transporturilor se opune
scris 24 ian 2019

Germania este împinsă către o impunere a limitelor de viteză pe autostrăzi de Platforma Națională de Mobilitate a Viitorului, creată de guvernul federal, însă ministrul Transporturilor, Andrews Scheuer, susține că o astfel de decizie este împotriva bunului simț.

Presa germană a publicat extrase dintr-un raport elaborat de Platforma Națională pentru Mobilitatea Viitorului (fostă platformă pentru mobilitate electrică) în care sunt recomandate o serie de măsuri pentru ca Germania să reușească reducerea nivelului de poluare. Printre acestea se regăsește impunerea unei viteze maxime de 130 km/h pe celebrele autostrăzi pe care astăzi germanii circulă cu mașinile lor puternice fără să-și facă griji de existența radarelor. Întrebat de jurnaliști despre această măsură, Andrews Scheuer, ministrul al Transporturilor, a spus că este o idee „împotriva bunului simț”.  Discuții pe marginea unui impuneri de limite de viteză pe autobahn-urile germane au mai existat, dar au fost închise mai devreme sau mai târziu, la presiunea populației, care vrea să-și păstreze această libertate.

Jürgen Resch, șef al agenției German Environmental Aid, susține introducerea acestor limite și spune că ministrul nu este preocupat nici de siguranța traficului, nici de protecția mediului, dacă se opune limitării vitezei.

Președintele în funcție al Renault, Carlos Ghosn, arestat, ar urma să demisioneze pentru a lăsa cale liberă actualului șef al Michelin CITEȘTE ȘI Președintele în funcție al Renault, Carlos Ghosn, arestat, ar urma să demisioneze pentru a lăsa cale liberă actualului șef al Michelin

Un raport final asupra a cestor propuneri va fi făcut în luna martie, ulterior fiind așteptată o decizie a guvernului.

În momentul de față, există o serie de limitări ale vitezei în Germania, dar numai pe porțiuni bine stabilite de autostradă, acolo unde există riscul de accidente, în zona unor intersecții majore sau pe porțiuni cu viraje.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
autostrazi germania
autobahn
limita viteza autostrada
germania