Nissan Leaf, în premieră cel mai vândut automobil de pe piață într-o țară. Modelul japonez este și cel mai vândut vehicul electric în Europa

Nissan Leaf, în premieră cel mai vândut automobil de pe piață într-o țară. Modelul japonez este și cel mai vândut vehicul electric în Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 ian 2019

Nissan Leaf rămâne cea mai vândută mașină electrică în Europa, potrivit datelor publicate de compania japoneză, și este, în premieră, cea mai vândută mașină de pe piață în Norvegia, unde a depășit toate autoturismele vândute, indiferent de propulsie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările tot mai mari de automobile electrice în Europa au împins Nissan Leaf, cel mai complet model electric de pe piață, pe prima poziție, la finele anului 2018, acesta reușind și o performanță care va rămâne, cel mai probabil, în istorie: a devenit cel mai vândut automobil într-o țară europeană, Norvegia, depășind toate autoturismele vândute, indifernet de propulsia acestora. În total, pe piața nervegiană au fost vândute peste 12.000 de unități.

În Europa, Nissan Leaf a fost vândut în peste 40.000 de exemplare, depășindu-și astfel rivalii, inclusiv Renault Zoe, modelul din Alianță care a fost anterior best-seller.

Mercedes Benz inițiază în România o rechemare în service mai puțin obișnuită, pentru aproape toată gama de modele CITEȘTE ȘI Mercedes Benz inițiază în România o rechemare în service mai puțin obișnuită, pentru aproape toată gama de modele

Nissan a lansat la începutul acestui an o ediție specială a modelului Leaf, e+ 3.ZERO Limited Edition, care este echipată cu o baterie de 62 kWh, ceea ce îi conferă o autonomie de 385 km, care se adaugă la noua versiune 3.ZERO, cu baterie de 40 kWh.

Cei de la Nissan au anunțat că Leaf își păstrează titlul de cel mai vândut vehicul electric de-a lungul timpului, cu peste 380.000 de exemplare vândute de la lansarea din 2010. În 2018, cel mai vândut automobil electric la nivel global a fost modelul chinezesc BAIC EC, acesta fiind urmat de Tesla Model 3.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
leaf
masini electrice
norvegia
piata auto