Germania va aloca subvenții de până la 900 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de stații de încărcare a vehiculelor electrice

Germania va aloca subvenții de până la 900 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de stații de încărcare a vehiculelor electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2023

Germania urmează să aloce subvenții de până la 900 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de stații de încărcare a vehiculelor electrice pentru populație și companii, a anunțat Ministerul Transporturilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cea mai mare economie a Europei are în prezent aproximativ 90.000 de puncte publice de încărcare și își propune să aibă un milion până în 2030, în speranța de a stimula creșterea electromobilității, deoarece vizează neutralitatea carbonului până în 2045, scrie News.ro.

Toyota - nou record de producție CITEȘTE ȘI Toyota - nou record de producție

Germania avea aproximativ 1,2 milioane de vehicule complet electrice pe drumurile sale până la sfârșitul lunii aprilie, cu mult sub obiectivul său de 15 milioane până în 2030, arată datele autorității federale auto KBA.

Prețurile ridicate, autonomia limitată și lipsa stațiilor de încărcare, în special în zonele rurale, sunt considerate principalele motive pentru decalajul vânzărilor de vehicule electrice.

Ministerul Transporturilor a anunțat că va lansa în curând două programe de finanțare pentru a sprijini gospodăriile private și companiile în construirea de stații de încărcare cu alimentare proprie.

Până la 500 de milioane de euro vor fi disponibile din această toamnă pentru a promova autoalimentarea cu energie electrică la clădirile rezidențiale private, cu condiția ca locuitorii să dețină deja o mașină electrică, a adăugat ministerul.

Dacia Sandero, liderul confirmat al pieței auto europene, în luna mai CITEȘTE ȘI Dacia Sandero, liderul confirmat al pieței auto europene, în luna mai

Din vara viitoare, alte 400 de milioane de euro vor fi alocate companiilor care doresc să construiască infrastructură de încărcare rapidă pentru mașini comerciale și camioane.

Guvernul german a aprobat în octombrie un plan de a cheltui 6,3 miliarde de euro pe o perioadă de trei ani, pentru a crește rapid numărul de stații de încărcare a vehiculelor electrice din întreaga țară. Programele de subvenții anunțate joi se adaugă acestei finanțări, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
masini electrice