BMW, două anunțuri importante - investiții pentru producția versiunilor electrificate X3 și X5

BMW, două anunțuri importante - investiții pentru producția versiunilor electrificate X3 și X5
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 iun 2023

Constructorul german premium BMW a făcut două anunțuri importante legate de două ditrne uzinele sale, care au ca țintă extinderea electrificării mărcii. Primul anunț se referă la inaugurarea unității de producție de baterii din SUA, cel de-al doilea, la o investiție de 200 de milioane de euro în Africa de Sud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW a inaugurat fabrica de baterii de înaltă tensiune din Woodruff, Carolina de Sud, care va livra baterii primei fabrici BMW de automobile electrice din SUA, din Spartanburg, aflată la mică distanță.

„Inaugurarea de astăzi este începutul unei noi ere la uzina din Spartanburg, în timp ce ne pregătim să producem modele BMW X electrice pentru mapamond”, spune Robert Engelhorn, președinte și director executiv al BMW Manufacturing din Spartanburg. „Drumul către viitor începe aici, în Carolina de Sud. Uzina din Woodruff va fi de ultimă generație în ceea ce privește dezvoltarea durabilă, flexibilitatea și digitalizarea.”

Construcția fabricii din Woodruff a fost inclusă într-o investiție de 1,7 miliarde dolari anunțată de BWM pentru electrificarea uzinei din Spartanburg și pentru noua uzină de baterii. Acestea vor fi produse cu celule cumpărate de la furnizorul AESC, care are la rândul său propria uzină în Carolina de Sud.

La mare distanță de SUA, în Rosslyn, Africa de Sud, BMW a anunțat o altă investiție în valoare de 4,2 milioane de ranzi (circa 200 de milioane de euro), pentru electrificarea uzinei în care este produs unul dintre cele mai populare modele ale mărcii, X3. Uzina, care a împlinit 50 de ani de funcționare”, va începe producția de vehicule electrificate anul viitor.

VIDEO & FOTO Cum arată uzina Dacia înainte de startul producției noului Duster CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Cum arată uzina Dacia înainte de startul producției noului Duster

„Din 2024 vom produce BMW X3 plug-in hybrid în Africa de Sud pentru export global. O investiție de 4,2 miliarde de ranzi va pregăti uzina din Rosslyn pentru mobilitate electrică", a anunțat Milan Nedeljkovic, director de producție al BMW Group.

Uzina din Rosslyn a produs până în prezent peste 1,6 milioane de automobile și le-a exportat în peste 40 de țări din întreaga lume, inclusiv în 14 țări din Africa. Portofoliul său de produse a inclus modele istorice precum BMW 1800 SA și BMW 2000 SA, precum și Seria 5 și Seria 7. Pentru foarte multă vreme a fost locul de producție al sedanului Seria 3, ulterior devenind locul de fabricare a SUV-ului X3, cel mai bine vândut model al mărcii.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
investitii bmw
uzina baterii bmw
fabrica bmw x3