Percheziții la sediul RAR București. Anchetatorii suspectează că sute de mașini au trecut de inspecții și au primit omologări în urma înscrierii unor date false în documente. Poliția va cere reexpertizare

Percheziții la sediul RAR București. Anchetatorii suspectează că sute de mașini au trecut de inspecții și au primit omologări în urma înscrierii unor date false în documente. Poliția va cere reexpertizare
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2023

Polițiștii și procurorii din Ilfov fac percheziții la sediul Registrului Auto Român (RAR) și la domiciliile a două persoane, într-un dosar care vizează infracțiuni de fals în legătură cu activitatea de verificare tehnică și omologare a autovehiculelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anchetatorii suspectează că sute de autovehicule au fost omologate după ce, în documente, au fost trecute date nereale legate fie de starea tehnică fie de masa maximă autorizată. În acest context, Poliția anunță că va cere reexpertizarea autovehiculelor care fac obiectul anchetei. Sute de persoane urmează să fie audiate, scrie News.ro.

VIDEO - PROFIT NEWS TV Maratonul Made in Romania - Altex: Vom deschide 10 magazine în partea a doua a anului. Nu cred că vom vedea în acest an o creștere a pieței, nu cel puțin în privința volumelor CITEȘTE ȘI VIDEO - PROFIT NEWS TV Maratonul Made in Romania - Altex: Vom deschide 10 magazine în partea a doua a anului. Nu cred că vom vedea în acest an o creștere a pieței, nu cel puțin în privința volumelor

Polițiștii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, fac, joi după amiază, șapte percheziții, la sediul unei instituții din București,  precum și la adresele a două persoane din județul Ilfov și  București, în cadrul unui dosar care vizează mai multe infracțiuni de fals, privind activitatea de verificare tehnică și omologare a autovehiculelor.

Sure judiciare au declarat că instituția este Registrul Auto Român. Infracțiunile care fac obiectul anchetei ar fost comise începând cu anul 2019 și până în prezent.

„Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că, mai multe autovehicule ar fi fost expertizate, din punct de vedere tehnic, de către instituția de profil respectivă, în alte condiții decât cele prevăzute de lege. Astfel, unele autovehicule ar fi fost detarate, fiindu-le menționată o masă maximă autorizată mai mică decât cea reală, astfel încât acestea să poată fi conduse cu permis categoria B. Alte autovehicule, tip basculantă, ar fi fost transformate în platforme de transport auto, fără deținerea unor documente care să ateste noile caracteristici, emise de producător sau de firme autorizate. Alte autovehicule ar fi fost atestate ca "bun tehnic" fără să fi fost expertizate corespunzător din punct de vedere tehnic, autovehicule cărora le-au fost reținute  certificatele de înmatriculare, de către poliție, pentru defecțiuni tehnice ori modificări neomologate”, transmite, joi, Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov printr-un comunicat.

Conform sursei citate, anchetatorii suspectează totodată că anumite autovehicule non-euro, aduse din spațiul extraeuropean, ar fi fost încadrate în norme de poluare superioare, iar alte autovehicule ar fi fost transformate, contrar legii,  în autoutilitare, în scopul achitării  unor taxe și impozite mai mici.

„În cadrul activităților procedurale, vor fi ridicate și analizate documente ce vizează expertizarea a peste 300 de autovehicule și, de asemenea, vor fi efectuate activități specifice în vederea audierii a peste 400 de persoane. În cauză, se va dispune ridicarea și reexpertizarea mai multor autovehicule, care au legătură cu obiectul cercetărilor”, precizează Poliția județeană Ilfov.

viewscnt
Afla mai multe despre
rar
perchezitii