Ghosn este suspectat că în 2008 ar fi transferat pierderi din investițiile sale financiare către Nissan

Ghosn este suspectat că în 2008 ar fi transferat pierderi din investițiile sale financiare către Nissan
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2018

Carlos Ghosn, fost președinte al Nissan, a transferat pierderile din investițiile personale înregistrate în timpul crizei financiare din 2008 către producătorul auto, pentru a evita să suporte chiar el pierderi de milioane de dolari, a relatat marți publicația japoneză Asahi Shimbun, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit mai multor surse citate de Asahi Shimbun, atunci când banca i-a cerut mai multe garanții, Ghosn a transferat drepturile asupra tranzacțiilor cu instrumente derivate către Nissan, care a suportat pierderi de 1,7 miliarde de yeni (15 milioane dolari), scrie News.ro.

Comisia pentru supravegherea burselor și instrumentelor financiare din Japonia (SESC) a descoperit acest incident în timpul inspecției de rutină din acel an, potrivit Asahi.

Fosta RATB crește substanțial amenzile pentru călătorii prinși fără bilet. Între timp, abuzurile șoferilor față de călători continuă, iar compania și Primăria nu răspund CITEȘTE ȘI Fosta RATB crește substanțial amenzile pentru călătorii prinși fără bilet. Între timp, abuzurile șoferilor față de călători continuă, iar compania și Primăria nu răspund

Nissan a anunțat că nu poate comenta informația. Un purtător de cuvânt al SESC a declarat că instituția nu poate comenta cazurile individuale.

Fostul președinte al Nissan este reținut la un centru de detenție din Tokyo după arestarea sa, săptămâna trecută, sub acuzația de delicte financiare, între care subevaluarea veniturilor sale pe parcursul mai multor ani. Ghosn a negat acuzațiile, potrivit televiziunii publice NHK.

Ghosn a fost demis săptămâna trecută, cu unanimitate de voturi, din funcție de președinte al Nissan, iar luni a fost demis și din funcția de președinte al Mitshubishi, companie parteneră de în alianța din care mai face parte Renault.

Carlos Ghosn este încă președinte și director general al grupului francez Renault.

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos ghosn
nissan