GM începe testele pe șosea cu mașini autonome de nivel 4

GM începe testele pe șosea cu mașini autonome de nivel 4
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 aug 2023

Divizia din China a General Motors a primit autorizația din partea autorităților chineze pentru începerea testelor cu mașini autonome pe autostrăzile din zona Shanghai. Testele vor fi realizate în parteneriat cu Momenta, în care GM a investit 300 de milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

General Motors China a anunțat că va începe testele cu vehicule fără șofer după ce a primit licența din partea autorităților din Shanghai. Mașinile vor avea un nivel de autonomie 4, care include rularea pe șoselele desemnate, fără să fie nevoie de intervenția unui șofer. Vehiculele sunt echipate cu tehnologie dezvoltată de Momenta, un start-up în care GM a investit încă din 2021 circa 300 milioane de dolari.

Mașinile utilizate vor fi SUV-uri Cadillac LYRIQ, echipate cu sisteme de propulsie electrică Ultium. „Așteptăm cu nerăbdare să efectuăm teste rutiere cu vehicule autonome în viața reală, în Shanghai, având siguranța ca prioritate principală”, a declarat Chris Kinser, director executiv al Centrului de Inginerie GM China. „Acest lucru va aduce viziunea globală a GM de zero accidente, zero emisii și zero congestie cu un pas mai aproape de realitatea din China, cea mai mare piață de vehicule din lume.”

Programul de testare inițial are prevăzută o durată de un an, iar vehiculele vor avea un șofer de siguranță care va putea prelua controlul volanului în orice moment.

Un motor hibrid revoluționar ar putea fi produs la Mioveni pentru a echipa Dacia Bigster și alte modele Renault CITEȘTE ȘI Un motor hibrid revoluționar ar putea fi produs la Mioveni pentru a echipa Dacia Bigster și alte modele Renault

„Testul rutier va ajuta echipa locală să înțeleagă mai bine condițiile rutiere din China, regulile de circulație și obiceiurile de conducere ale oamenilor. Acest lucru va accelera dezvoltarea și livrarea de soluții personalizate pentru piața chineză”, a explicat Stanley Song, director de tehnologie al GM China.

Mercedes-Benz este singura companie auto care are deja certificată tehnologia de conducere Level 3, în Germania și în SUA, în timp ce mașinile Level 4 sunt doar în teste, atât în Europa și SUA, cât și în China. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gm
masini autonome
autonomie level 4
cadillac lyric