Grupul Boeing a fost dat în judecată de acționari, care susțin că grupul a dat prioritate profitului în detrimentul siguranței

Grupul Boeing a fost dat în judecată de acționari, care susțin că grupul a dat prioritate profitului în detrimentul siguranței
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2024

Boeing a fost dat în judecată de acționari care susțin că grupul a dat prioritate profitului în detrimentul siguranței și i-a indus în eroare cu privire la angajamentul său de a produce aeronave sigure, înainte de explozia unui panou al cabinei pasagerilor, în timpul zborului unui avion 737 MAX 9 al operatorului Alaska Airlines, la 5 ianuarie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unei plângeri înregistrate marți, Boeing a petrecut mai mult de patru ani după accidentele din octombrie 2018 și martie 2019, în care au murit 346 de persoane la bordul a două alte avioane MAX, asigurând investitorii că este "concentrată" pe siguranță și nu va sacrifica siguranța în favoarea profitului, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO Lucrări în forță la un nou drum expres în România. Constructorul român a venit cu aproape 200 de muncitori și peste 150 de utilaje CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Lucrări în forță la un nou drum expres în România. Constructorul român a venit cu aproape 200 de muncitori și peste 150 de utilaje

Acționarii au afirmat că declarațiile Boeing au fost false și înșelătoare deoarece au ascuns "controlul de calitate slab" de pe linia de asamblare, ceea ce a dus la inflația prețului acțiunilor.

Prețul acțiunilor Boeing a scăzut cu 18,9% între 5 ianuarie și 25 ianuarie 2024, ziua după ce Comisia Federală pentru Aviație din SUA a interzis Boeing să extindă producția MAX, din motive de siguranță.

Această scădere a eliminat mai mult de 28 de miliarde de dolari din valoarea de piață a Boeing.

Un purtător de cuvânt al Boeing a refuzat să comenteze miercuri.

Acțiunea în instanța federală din Alexandria, Virginia, acoperă acționarii din perioada 23 octombrie 2019 până la 24 ianuarie 2024 și este condusă de Trezorierul General al statului Rhode Island, James Diossa.

Alți pârâți includ directorul general al Boeing, Dave Calhoun, predecesorul său Dennis Muilenburg, precum și Directorul Financiar Brian West și predecesorul său Gregory Smith.

"Această acțiune are potențialul de a schimba practicile Boeing pentru a proteja pasagerii și a asigura siguranța lor în viitor", a declarat Diossa într-un comunicat.

Explozia de la 5 ianuarie a determinat suspendarea temporară a zborurilor a 171 de avioane MAX 9, cauzând mii de anulări de zboruri la Alaska Air Group și United Airlines.

FOTO Iulian Dumitrescu, plasat sub control judiciar de DNA, anunță că demisionează din toate funcțiile deținute în PNL CITEȘTE ȘI FOTO Iulian Dumitrescu, plasat sub control judiciar de DNA, anunță că demisionează din toate funcțiile deținute în PNL

Nicio persoană nu a murit în incidentul în care a fost implicat avionul companiei Alaska Air Group, dar unii pasageri au dat în judecată Boeing și compania aeriană.

Miercuri, Boeing a declarat că nu poate furniza ținte financiare pentru întregul an din cauza incertitudinii privind avioanele sale. De asemenea, a raportat rezultate trimestriale mai bune decât se aștepta, inclusiv o pierdere de 30 de milioane de dolari, venituri de 22 de miliarde de dolari și un flux de numerar de 3,38 miliarde de dolari.

Cazul este State of Rhode Island Office of the General Treasurer v Boeing Co et al, Tribunalul de District al SUA, Districtul de Est al Virginiei, Nr. 24-00151.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737 max
avion