Grupul francez Renault retrage 10 milioane euro de la compania care vinde mașinile Dacia, Renault și Nissan în România

Grupul francez Renault retrage 10 milioane euro de la compania care vinde mașinile Dacia, Renault și Nissan în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 iul 2018

Grupul francez Renault va retrage circa 10 milioane euro, sub formă de dividende, de la Renault Commercial Roumanie, reprezentând mare parte din profitul înregistrat anul trecut. Compania are o marjă a profitului destul de redusă, sub 2%, în condițiile în care principala activitate este comerțul cu autoturisme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Renault SAS și Renault Developpment Industriel et Commercial SAS sunt cei doi acționari ai companiei care se ocupă cu vânzarea și distribuția autoturismelor mărcilor Dacia, Renault și Nissan pe teritoriul României. Practic, RCR este firma prin care sunt vândute pe piața locală autoturismele Dacia fabricate la Mioveni.

Exercițiul financiar al companiei pentru 2017 a înregistrat valoarea de 55.104,675 lei capitaluri proprii și o cifră de afaceri netă de peste 3 miliarde lei, cu un rezultat brut pozitiv de 52,2 milioane lei.

Grupul japonez Takata, ale cărui airbaguri au generat cea mai mare rechemare auto, a transferat fabricile din România către americanii de la KSS. Apare o companie cu 8.000 angajați și afaceri de 3 miliarde lei CITEȘTE ȘI Grupul japonez Takata, ale cărui airbaguri au generat cea mai mare rechemare auto, a transferat fabricile din România către americanii de la KSS. Apare o companie cu 8.000 angajați și afaceri de 3 miliarde lei

Compania va distribui un profit de 48,3 milioane lei (circa 10 milioane de euro) pentru dividende, către acționari. Compania are o marjă a profitului destul de redusă, sub 2%, în condițiile în care principala activitate este comerțul cu autoturisme. Renault Commercial Roumanie are 171 angajați.

Anul trecut, au fost livrate pe piața din România, potrivit datelor raportate de Renault Commercial Roumanie la APIA, un total de 33.517 vehicule Dacia, 9.074 vehicule Renault și 2.231 vehicule Nissan. Prețul mediu pentru un autovehicul, așa cum reiese din calculele Profit.ro, este de aproximativ 14.700 de euro, preț facturat către dealerii de automobile din rețeaua RCR.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
renault commercial roumanie
dacia
group renault