Grupul Grampet a intrat într-un consorțiu care va deschide ruta navală între porturile Constanța și Batumi/Poti

Grupul Grampet a intrat într-un consorțiu care va deschide ruta navală între porturile Constanța și Batumi/Poti
scris 23 oct 2019

Un consorțiu format din Grupul Grampet - Grup Feroviar Român (GFR), GR Logistics and Terminals LLC (Georgia) și ASCO Logistic CJSC (Azerbaidjan) va opera transporturi navale periodice între porturile Constanța și Batumi/Poti, în urma unui acord semnat la Tbilisi, capitala Georgiei.

Potrivit unui comunicat al Grupului Grampet, acordul reprezintă încă un pas prin care companiile membre ale Asociației Middle Corridor - Ruta de Transport Internațional Trans-Caspică vor colabora pentru a intensifica fluxul de mărfuri de-a lungul acestei rute, scrie Agerpres.

DOCUMENT Noi condiții și termene de autorizare pentru Uber, Bolt, Clever, Yango CITEȘTE ȘI DOCUMENT Noi condiții și termene de autorizare pentru Uber, Bolt, Clever, Yango

"La un an de la aderarea noastră la Asociația Middle Corridor, reușim să activăm ruta navală Batumi/Poti - Constanța, care are un rol foarte important pentru tranzitul de marfă Asia-Europa. Este, practic, ultima verigă care lipsea din lanțul Middle Corridor. Totodată, acordul de la Tbilisi ne aduce mai aproape de obiectivul nostru declarat de a inaugura primele transporturi feroviare de marfă dintre China și Europa de Vest, cu tranzit prin România", a declarat Gruia Stoica, președintele Grampet Group.

Conform Acordului, consorțiul va opera o navă cu o capacitate de 144 TEU (Twenty-foot Equivalent Unit) sau 72 FEU (Forty-foot Equivalent Unit), care va derula transporturi de trei ori pe lună.

Echipa de management a consorțiului va fi formată din: Gruia Stoica - președintele Grampet Group, Lasha Akhalbedashvili - director GR Logistics & Terminals LLC și Azer Mammedov - director general ASCO Logistic CJSC.

viewscnt
Afla mai multe despre
grampet
batumi