VIDEO Un start-up german a prezentat în Singapore primul taxi aerian din lume

VIDEO Un start-up german a prezentat în Singapore primul taxi aerian din lume
scris 23 oct 2019

Volocopter, un start-up german specializat în mobilitate aeriană, a prezentat marți prototipul unui taxi aerian în Singapore, în contextul speranțelor sale legate de posibilitatea ca acest oraș-stat să devină prima țară din lume care ar permite lansarea serviciilor sale comerciale în 2021.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Prototipul a decolat din Marina Bay, în apropiere de districtul de afaceri al orașului, și a zburat în cerc deasupra zonei menționate timp de aproximativ un minut, înainte de a reveni pe platforma sa de lansare, scrie Agerpres.

FOTO 10 cadouri inspirate pentru sezonul surprizelor CITEȘTE ȘI FOTO 10 cadouri inspirate pentru sezonul surprizelor

Dispozitivul de zbor - Volocopter 2X - seamănă cu un mic elicopter, însă cele 18 propulsoare ale sale sunt fixate pe o structură circulară aflată deasupra cabinei, în locul rotorului unic cu care sunt echipate elicopterele clasice.

Volocopter 2X poate să transporte un pilot și un pasager pe distanțe de până la 30 de kilometri, poate să decoleze și să aterizeze vertical, este înzestrat cu un motor electric și nu emite gaze toxice.

viewscnt
Afla mai multe despre
volocopter
taxi aerian