Guvernul de la Roma renaționalizează Alitalia, invocând coronavirusul

Guvernul de la Roma renaționalizează Alitalia, invocând coronavirusul
scris 17 mar 2020

Guvernul italian a anunțat că va renaționaliza compania aeriană Alitalia, prezentând operațiunea ca parte a unui set larg de măsuri de urgență în sprijinul italienilor din străinătate, ca răspuns la focarul de coronavirus.

 AFP anunță că „nationalizarea” va costa 600 de milioane de euro din banii contribuabililor.

ULTIMA ORĂ Angajații Ford Craiova - trimiși în șomaj tehnic CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Angajații Ford Craiova - trimiși în șomaj tehnic

Alitalia se confruntă cu probleme financiare dinainte de criză coronavirusului. În ianuarie, planurile că Alitalia să fie preluată de Lufthansa sau de compania feroviara italiană de stat au eșuat. 

Odată un jucător important în industria transportului aerian european, în ultimii ani Alitalia a avut de suferit de pe urma competiției trenurilor de mare viteză și a transportatorilor low-cost, care au diminuat cota de piață și profiturile sale.

Alitalia are aproximativ 9.200 de angajați în regim full-time și alți 1.600 sunt plasați într-o schemă temporară susținută de stat.

Altialta este în procedură de faliment de mai mulți ani și supraviețuiește datorită creditelor acordate de statul italian, care totalizează 1,3 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
alitalia
guvern italia