Guvernul elimină gratuitatea pe tren pentru studenți, care vor beneficia însă de reducere

Guvernul elimină gratuitatea pe tren pentru studenți, care vor beneficia însă de reducere
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2021

Guvernul a prevăzut, în construcția bugetului pentru anul în curs, eliminarea gratuității pentru transportul cu trenul în cazul studenților. Aceștia vor primi în schimb o reducere de 50% la călătoriile cu trenul pe tot parcursul anului.

Urmărește-ne și pe Google News

Vicepremierul Dan Barna a precizat, miercuri, că aceasta este varianta propusă de Guvern în măsurile prevăzute pentru bugetul de stat.

FOTO Israelul discută pentru primirea turiștilor în România pe baza adeverințelor de vaccinare și a ”pașaportului verde”. Cum arată documentul CITEȘTE ȘI FOTO Israelul discută pentru primirea turiștilor în România pe baza adeverințelor de vaccinare și a ”pașaportului verde”. Cum arată documentul

Potrivit lui Barna, studenții vor avea o reducere de 50% pe întreg parcursul anului, nu doar pe durata anului universitar, fără a le fi limitat numărul de călătorii.

UPDATE 14,41 Liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat, ulterior declarației vicepremierului Barna, că se va menține gratuitatea pentru studenți doar pe ruta spre localitatea de domiciliu și înapoi spre locul de studiu.

UPDATE 16,33 Premierul Florin Cîțu a confirmat că se va reveni la sistemul în care studenții vor beneficia de reducere 50% pentru toate călătoriile pe calea ferată. Cîțu nu a vorbit despre gratuitate către localitatea de domiciliu și înapoi pentru studenți, dar a spus că se va ”uita” și la această variantă.

Prim-ministrul a arătat că dintre statele UE doar Luxemburg are gratuitate pentru studenți pe calea ferată, majoritatea statelor având reducere între 20-50%, Austria având 60% și Cehia 75%.

”România ar fi cam singura țară care oferă gratuitate. Deci am fi noi cei mai generoși, deși nu suntem cei mai bogați”, a afirmat Cîțu.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tren
transport
studenti
gratuitate
caltorii
reducere
50%
guvern
elimina