Guvernul francez este de acord cu diminuarea participației deținute de Renault la Nissan

Guvernul francez este de acord cu diminuarea participației deținute de Renault la Nissan
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2023

Ministrul japonez al Industriei, Yasutoshi Nishimura, a declarat că a primit o scrisoare de la ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire, conform căruia Guvernul francez este de acord cu diminuarea participației deținute de constructorul auto francez Renault la partenerul japonez Nissan, în ideea echilibrării alianței dintre cei doi producători, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, conform căruia Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez, scrie Agerpres.

FOTO Primul pas lansat pentru varianta ocolitoare Azuga-Bușteni CITEȘTE ȘI FOTO Primul pas lansat pentru varianta ocolitoare Azuga-Bușteni

În ultimele luni, cele două companii au purtat negocieri pentru ca Renault să își reducă participația pe care o deține la Nissan până la 15%, astfel încât fiecare din cei doi parteneri să dețină câte 15% din acțiunile celuilalt. Sursele au dezvăluit că un acord privind reformarea alianței Renault-Nissan, care datează de peste două decenii, ar putea fi anunțat încă din 1 februarie.

"Am primit o scrisoare în care este exprimat sprijinul pentru planul Nissan-Renault. Și am trimis înapoi o scrisoare de răspuns în care mi-am exprimat speranța că eforturile destinate îmbunătățirii competitivității globale vor fi încununate de succes", a spus vineri ministrul japonez al Industriei, Yasutoshi Nishimura, la Forumul de la Davos. Nishimura nu a oferit mai multe detalii cu privire la conținutul scrisorilor.

Anterior, cotidianul financiar japonez Nikkei a dezvăluit că autoritățile de la Tokyo au trimis joi o scrisoare, semnată de ministrul Industriei, Yasutoshi Nishimura, către Guvernul francez. La rândul său, cotidianul francez Les Echos a dezvăluit săptămâna trecută că ministrul Finanțelor, Bruno Le Maire, a trimis o scrisoare autorităților japoneze în care și-a exprimat sprijinul statului francez pentru echilibrarea alianței.

Statul francez este un acționar important la Renault, la care deține o participație de 15%.

Renault Group este prezent în peste 130 de țări și are peste 170.000 de salariați. Grupul a vândut 2,9 milioane de vehicule în 2020. 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
franta