Guvernul sud-coreean vrea să interzică vânzarea unor modele ale Nissan, BMW și Porsche

Guvernul sud-coreean vrea să interzică vânzarea unor modele ale Nissan, BMW și Porsche
scris 29 nov 2016

Guvernul sud-coreean vrea să interzică vânzarea unor modele ale Nissan, BMW și Porsche, pentru că a constatat că au manipulat documente depuse pentru certificarea acestora, transmite MarketWatch.

După ce au investigat începând din august peste 12 mărci auto, autoritățile au constat că Nissan, BMW și Porsche au depus documente folosite deja pentru modele similare, pentru a obține aprobarea de comercializare a vehiculelor în oreea de Sud, scrie News.ro.

Guvernul a extins investigația referitoare la certificarea a peste 12 mărci auto străine, după ce a interzis vânzarea majorității automobilelor Volkswagen pe piața coreeană.

Un total de 10 modele, între care sedanul Infiniti Q50 și SUV-urile Nissan Qashqai BMW X5M și automobilele diesel Porsche Macan S ar fi fost certificate folosind documente falsificate.

Volkswagen a încheiat un acord pentru asamblarea de automobile în Algeria CITEȘTE ȘI Volkswagen a încheiat un acord pentru asamblarea de automobile în Algeria

Companiile vor avea termen până la jumătatea lunii decembrie pentru a-și clarifica pozițiile. Ulterior, Guvernul intenționează să le revoce certificările, să interzică vânzarea vehiculelor și să ceară procuraturii să investigheze în continuare cazul, a declarat un director în Ministerul Mediului, Hong Dong-kon.

Ministerul intenționează să amendeze cei trei producători auto cu 6,5 miliarde woni (5,6 milioane dolari).

Reprezentanții Nissan, BMW și Porsche nu au fost disponibili pentru comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvernul sud-coreean
nissan
bmw
porsche