Harley-Davidson plătește o amendă de 12 milioane dolari pentru poluare

Harley-Davidson plătește o amendă de 12 milioane dolari pentru poluare
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2016

Harley-Davidson a acceptat plata unei amenzi civile de 12 milioane de dolari și nu va mai comercializa dispozitive care măresc performanțele motocicletelor, dar și emisiile poluante, a anunțat Departamentul de Justiție al Statelor Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul a avut loc în urma acuzațiilor autorităților americane că Harley a vândut, din 2008, circa 340.000 de dispozitive "super tuners", care măresc nivelul emisiilor poluante peste nivelul certificat de compania din Milwaukee la Agenția pentru Protecția Mediului din SUA, arată news.ro.

Harley nu a recunoscut vreo vină, iar într-un comunicat a anunțat că nu este de acord cu poziția Guvernului, argumentând că dispozitivele respective au fost concepute și vândute pentru a fi utilizate doar în competiții.

Potrivit companiei, acordul cu Departamentul de Justiție ”este un compromis de bună credință cu Agenția de Protecție a Mediului (EPA) în domenii de lege pe care le interpretează diferit, în special afirmația EPA că este ilegal pentru oricine să modifice un vehicul certificat, chiar dacă acesta va fi utilizat în competiții”.

Ministru: Nu știu dacă vom avea chiar 1.000 kilometri autostrăzi, dar o să fim pe acolo. Anul acesta nu va fi observat mare lucru! CITEȘTE ȘI Ministru: Nu știu dacă vom avea chiar 1.000 kilometri autostrăzi, dar o să fim pe acolo. Anul acesta nu va fi observat mare lucru!

Un purtător de cuvânt al EPA a spus că marea majoritate a dispozitivelor respective au fost folosite pe drumurile publice.

Potrivit autorităților, vânzarea unor astfel de dispozitive încală legea care protejează aerul.

Harley mai era acuzată că a vândut peste 12.600 de motociclete care nu au fost certificate de EPA, în privința poluării aerului.

Acordul cere Harley să renunțe la vânzarea dispozitivelor până la 23 august și să le răscumpere și să le distrugă pe cale care sde află pe stocurile dealerilor.

Harley mai trebuie să nu ofere servicii de garanție pentru proprietarii care continuă să folosească dispozitivele respective.

Harley va cheltui totodată 3 milioane de dolari pentru proiect de reducere a poluării aerului, care nu are legătură cu acest caz, a mai anunțat Departamentul de Justiție.

viewscnt
Afla mai multe despre
harley
motocicleta
amenda
poluare