Honda a prezentat viitorul SUV care va fi lansat pe piața din Europa în 2023

Honda a prezentat viitorul SUV care va fi lansat pe piața din Europa în 2023
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 nov 2022

Constructorul auto japonez Honda a confirmat lansarea pe piața din Europa a unui nou SUV, botezat ZR-V, care ar urma să completeze gama de modele hibrid din regiune. Mașina fusese anunțată pentru prima dată în luna mai, fără să fie oferite mai multe detalii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Honda a prezentat modelul ZR-V în Japonia, un SUV pe care a confirmat că îl va lansa anul viitor în versiunea europeană. Este vorba despre un SUV compact, mai mare decât HR-V, dar mai mic decât CR-V, care va veni pe piața din UE cu o motorizare hibridă, similară cu cea anunțată pentru Japonia. Aceasta din urmă va începe livrările în aprilie 2023 și are la bază un motor pe benzină de 2.0 litri care este folosit pe modelul Civic, și două motoare electrice, care împreună formează un grup motopropulsor ca va fi introdus în premieră pe un automobil al mărcii, potrivit anunțului oficial al companiei.

Japonezii susțin că motorizarea hibrid va avea performanțe dinamice comparabile cu cele ale unui motor V6 de 3.0 litri. Viitorul Honda ZR-V va oferi și o tracțiune AWD opțională. În Japonia, SUV-ul a fost anunțat și în versiune exclusiv benzină, cu motorul 1.5 litri VTEC Turbo, însoțit de cutia CVT, cu opțiune de tracțiune integrală. Prețul pentru piața locală comunicat de companie, pentru motorizarea hibrid, va fi de 3,3 milioane de yeni, adică aproape 23.000 de euro, în timp ce motorizarea pe benzină va costa cu circa 3000 de euro mai puțin.

Cum arată planurile de separare și câți oameni vor fi implicați în noua companie de motoare de la Mioveni - \ CITEȘTE ȘI Cum arată planurile de separare și câți oameni vor fi implicați în noua companie de motoare de la Mioveni - "Horse”. Șeful Dacia, despre ținta de 2 milioane de mașini: „România este inima acestui business!”

Honda are un plan pe termen lung în ce privește electrificarea gamei din Europa, pentru a se conforma legislației UE. Primul SUV electric anunțat de japonezi va fi lansat peste aproximativ un an, care va fi urmat apoi de noul CR-V cu motor plug-in hibrid, care vine după noul Civic, cu propulsie hibridă. În prezent, Honda vinde în Europa primul său model electric, micul Honda e, precum și cele patru modele full hibrid: Civic și Jazz și SUV-urile HR-V și CR-V.

SUV-ul Honda ZR-V a fost introdus și pe piața din China, la începutul acestui an, urmând să fie asamblat de partenerii de la Guangqi și de la Dongfeng, doar cu motorizarea pe benzină. În SUA, ZR-V a fost lansat în vara acestui an, cu un motor diferit, exclusiv pe benzină, cu o capacitate de 2.0 litri și 160 CP. Opțional, acesta poate fi comandat cu tracțiune integrală.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda zr-v
honda hibrid
honda suv