Honda confirmă lansarea prototipului unui model electric urban la Salonul Auto din Geneva

Honda confirmă lansarea prototipului unui model electric urban la Salonul Auto din Geneva
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 ian 2019

Honda a confirmat că va prezenta publicului un prototip al unui viitor model, care va fi bazat pe conceptul Urban EV, prezentat anterior la Frankfurt. Prima schiță a modelului arată doar partea frontală a mașinii, care trimite la conceptul Urban EV.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Honda susține că viitorul model ce se va baza pe prototipul ce urmează a fi expus la Geneva a fost dezvoltat cu focus pe funcționalitate și scop, cu un design curat, simplu și unic. Mașina este un pas în angajamentul Honda de a ajunge la două treimi din vânzările europene bazate pe tehnologia electrică, până în 2025.

Cei de la Honda subliniază legătura dintre Urban EV, de la Franfurt, și prototipul de la Geneva. Potrivit anunțului, versiunea de serie a acestui model va fi prezentată în ultima parte a anului.

Conceptul de la care a pornit totul, Urban EV, s-a bucurat de o largă apreciere a publicului și jurnaliștilor la acel moment, mai ales prin prisma designului său, o combinație de proporții retro cu detalii electro.

Președintele în funcție al Renault, Carlos Ghosn, arestat, ar urma să demisioneze pentru a lăsa cale liberă actualului șef al Michelin CITEȘTE ȘI Președintele în funcție al Renault, Carlos Ghosn, arestat, ar urma să demisioneze pentru a lăsa cale liberă actualului șef al Michelin

Takahiro Hachigo, CEO-ul Honda, a declarat la Frankfurt, în momentul prezentării conceptului Urban EV, că “acesta nu este vreo viziune îndepărată în viitor. O versiune de producție a acestui automobil va fi aici în Europa, în 2019”.

Urban EV a fost dezvoltat pe o platformă complet nouă, destinată vehiculelor electrice, și a avut ca țintă publicul european, mai ales la nivelul aspectului.

Honda declarase anterior că estimează vânzări de aproximativ 5000 de unități pe an, pentru viitorul model electric european.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
urban ev
masini electrice
prototip honda