Honda discută furnizarea de vehicule diviziei de conducere autonomă a Alphabet

Honda discută furnizarea de vehicule diviziei de conducere autonomă a Alphabet
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2016

Honda Motor discută furnizarea de vehicule companiei Waymo, diviza Alphabet specializată în tehnologie destinată conducerii autonome, aceasta fiind cea mai recentă inițiativă a unui producător auto de colaborare în domeniul automatizării cu o companie din industria tehnologică, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Discuțiile, care au loc la doar o săptămână de când Waymlo a devenit o companie independentă, ar putea face ca Honda să devină al doilea partener al acesteia, după ce Fiat a acceptat în luna mai să îi instaleze tehnologia pe vehiculele sale minivan, scrie News.ro.

Inițiativa scoate în evidență cum producătorii auto, confruntați cu costurile mari ale dezvoltării sistemelor de conducere autonomă, se separă în cei care optează să o facă pe cont propriu, cum sunt General Motors și Ford Motor, și cei care se asociază pentru împărțirea cheltuielor.

Honda are deja legături cu startup-uri în industria tehnologică, cea mai notabilă fiind colaborarea cu serviciul Grab de împărțire a transporturilor, din Asia de Sud-Est.

Trump a discutat cu directorii Boeing și Lockheed Martin, pentru reducerea costurilor avioanelor vândute Guvernului SUA CITEȘTE ȘI Trump a discutat cu directorii Boeing și Lockheed Martin, pentru reducerea costurilor avioanelor vândute Guvernului SUA

Compania japoneză lucrează la dezvoltarea de automobile autonome până în 2020, dar consideră că vehiculele vor avea întotdeauna nevoie de șoferi. Honda este însă interesată de proiectul Google pentru vehicule total autonome, Waymo.

Un reprezentant al Waymo a spus că această companie vrea să exploreze oportunitățile unei colaborări cu Honda.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
alphabet