Honda vrea să-și facă stocuri de mașini, pentru a evita furtuna Brexit. Mai mulți constructori se așteaptă la blocaje

Honda vrea să-și facă stocuri de mașini, pentru a evita furtuna Brexit. Mai mulți constructori se așteaptă la blocaje
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 feb 2019

Honda și-a propus să-și facă stocuri, inclusiv de mașini, pe care să le expedieze din Marea Britanie înainte de Brexit, pentru a evita eventualele blocaje care vor fi provocate de ieșirea Marii Britanii de pe piața UE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Constructorul japonez Honda, care are o uzină în Marea Britanie, unde fabrică unul dintre cele mai vândute modele ale mărcii, Civic, se așteaptă să se confrunte cu blocaje ale lanțului de furnizori, dar și în procesul de producție și distribuție, imediat după ieșirea țării din UE, pe 29 martie. Pentru a evita aceste blocaje, compania a decis să-și facă stocuri, inclusiv să producă mai multe mașini pentru a le expedia către distribuitori, potrivit Automotive News, care citează COO-ul Honda, Seiji Kuraishi.

FOTO Noul Audi Q3, lansare pe piața din România CITEȘTE ȘI FOTO Noul Audi Q3, lansare pe piața din România

Anterior, Honda anunțase că va opri producția din Marea Britanie 6 zile, pentru a aștepta să treacă furtuna Brexit, care va da peste cap întreg lanțul de producție.

Mai mulți constructori au declarat că se așteaptă la blocaje ca urmare a Brexit, în special din cauza introducerii formalităților vamale. Cei de la BMW au făcut traininguri intensive cu angajații și distribuitorii pentru a se descurca în procedurile vamale. În același timp, Nissan a anunțat că a decis să nu mai producă SUV-ul X-trail în Marea Britanie, din cauza Brexit.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
brexit