Hyundai anunță că va investi miliarde de dolari în mașini electrice, când alți constructori reduc eforturile

Hyundai anunță că va investi miliarde de dolari în mașini electrice, când alți constructori reduc eforturile
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2024

Hyundai anunță că va investi 51 de miliarde de dolari, în următorii trei ani, pentru a-și majora producția și dezvoltarea de vehicule electrice din Coreea de Sud. Decizia, într-o perioadă în care alți constructori auto reduc eforturile în această direcție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai mult de jumătate din investiția de 51 de miliarde de dolari va fi alocată pentru o nouă infrastructură de cercetare și dezvoltare a vehiculelor electrice și pentru construirea de linii noi de asamblare (inclusiv Kia) pentru acestea, a spus producătorul auto într-un comunicat. În acest context, planul Hyundai presupune și suplimentarea numărului de angajați cu 80 de mii, arată BiziDay.

DECIZIE Tarifele RCA rămân plafonate pentru încă 3 luni CITEȘTE ȘI DECIZIE Tarifele RCA rămân plafonate pentru încă 3 luni

Printre proiectele cuprinse în noul plan de investiții se numără revizia unei fabrici Kia pentru producerea unui EV din clasa compactă (mașini de familie de dimensiuni mici) care va fi “produs și vândut pe plan intern și internațional”. În 2025, o doua fabrică care se va concentra pe vehicule cu un bun raport calitate preț, ceea ce sugerează că producătorul auto intenționează să facă mașini electrice la un preț mai redus.

În acest timp, uriașele uzine existente la Ulsan, în Coreea de Sud, se vor concentra, din 2026 pe producția modelului de lux Genesis, în varianta electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
vehicule electrice